13.03.2018 08:30

Man City behaalt primeur deze eeuw tegen Stoke

Manchester City behoort al jaren tot de top van de Premier League, terwijl Stoke City zich steevast onderaan de middenmoot terugvindt. Dit jaar is alles anders, want The Potters bevinden zich momenteel in de degradatiezone. 

De ploeg kan de punten dus goed gebruiken en de 0-2 nederlaag tegen de ploeg van Pep Guardiola van maandagavond helpt niet bij het doel: handhaving. Eerder dit seizoen wist Manchester City al met ruime cijfers te winnen (7-2). Gezien de recente geschiedenis lag het daarom niet direct voor de hand dat The Citizens een nieuwe overwinning zouden pakken tegen de op één na oudste professionele voetbalclub ter wereld. Toch lukte het de koploper van de Premier League, door twee treffers van David Silva.

Deze eeuw wist Stoke City altijd minstens eenmaal per seizoen gelijk te spelen of te winnen van Manchester City in de competitie. De laatste keer dat dit niet gebeurde was in het seizoen 1998/1999, toen beide clubs nog actief waren in de Second Division (tegenwoordig de League One, het derde Engelse niveau). Stoke City eindigde dat seizoen als achtste, terwijl Manchester City derde werd en na play-offs tegen Wigan Athletic en Gillingham promoveerde. 

Degradatiespook Stoke
Stoke City ontsteeg de League One in het seizoen 2003/2004. De club speelde vier seizoenen in de Championship om vervolgens definitief te promoveren naar het hoogste niveau, waar het ook Manchester City weer trof. Stoke City staat er dit seizoen belabberd voor, met nog acht wedstrijden op het programma houdt het alleen West Bromwich Albion onder zich. Sinds promotie naar de Premier League eindigde de ploeg van Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay nooit lager dan veertiende. Bovendien wacht Stoke City nog een loodzwaar programma

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner