13.03.2018 12:15

Ronaldo ondanks 'slechtste' seizoen voorbij Messi

Cristiano Ronaldo krijgt dit seizoen een hoop kritiek te verduren, terwijl Lionel Messi aan alle kanten wordt bejubeld. De supervedette van Real Madrid verkeert niet in de grootse vorm die hij de afgelopen jaar wel bereikte, echter scoort hij dit seizoen vaker dan zijn persoonlijke concurrent. Criticasters noemden dit het slechtste seizoen van Ronaldo in het shirt van Real Madrid. Kijkende naar de statistieken snoert hij de mond van de media.

Het is een beeldvorming die begin dit seizoen ontstond, toen de vleugelaanvaller met De Koninklijke het FC Barcelona van Messi versloeg over twee duels in de Supercopa. Ronaldo scoorde dat tweeluik één treffer, maar niet veel later brak een periode van droogte aan. In de eerste acht Primera División-duels scoorde hij slechts eenmaal, terwijl Messi na het onderlinge treffen met Real Madrid aan de lopende band scoorde in de competitie: elf goals in zeven duels. De rollen zijn inmiddels omgedraaid, want Ronaldo ramde al veertien ballen tegen de touwen in de laatste acht wedstrijden. In de Copa del Rey was de Portugees niet actief dit seizoen, Messi scoorde drie keer in het Spaanse bekertoernooi. Nationaal heeft de dribbelaar dus een streepje voor op Ronaldo.

Primera División, Ronaldo - Messi:

 • Cristiano Ronaldo: 18 doelpunten (22 duels)
 • Lionel Messi: 24 doelpunten (27 duels)

Supercopa, Ronaldo - Messi:

 • Cristiano Ronaldo: 1 doelpunt (2 duels)
 • Lionel Messi: 0 doelpunten (2 duels)

Copa del Rey, Ronaldo - Messi:

 • Cristiano Ronaldo: 0 doelpunten (0 duels)
 • Lionel Messi: 3 doelpunten (5 duels)

In Champions League-wedstrijden was Ronaldo wél direct veelvuldig trefzeker. De teller staat inmiddels op twaalf doelpunten in acht wedstrijd in het miljardenbal, waardoor hij een fraai record met Ruud van Nistelrooy deelde. Messi heeft er momenteel vier gemaakt in Europa, al speelde hij een wedstrijd minder (woensdagavond is de return in de Champions League tegen Chelsea FC in de achtste finale). Daarnaast was Ronaldo ontzettend belangrijk voor Real Madrid in het Wereldkampioenschap voor Clubs, met een doelpunt in de halve finale en de finale. Mede door de goals van 33-jarige speler mocht Real Madrid zich voor minstens één jaar 's werelds beste club noemen. 

Champions League, Ronaldo - Messi:

 • Cristiano Ronaldo: 12 doelpunten (8 duels)
 • Lionel Messi: 4 doelpunten (7 duels)

WK voor Clubs, Ronaldo - Messi:

 • Cristiano Ronaldo: 2 doelpunten (2 duels)
 • Lionel Messi: 0 doelpunten (0 duels)

Ronaldo moest de vriendschappelijke wedstrijden met Portugal tegen Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Tijdens de kwalificatieduels voor het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland was hij wel van de partij en scoorde hij viermaal in vier wedstrijden, waaronder een hattrick tegen de Faroer Eilanden. Messi en Argentinië waren in Zuid-Amerika eveneens in een hevig gevecht om zich te kwalificeren voor het WK. In de laatste wedstrijd pakte Argentinië een ticket voor het eindtoernooi, door een hattrick van Messi tegen Ecuador in de 3-1 overwinning. 

Interlands, Ronaldo vs. Messi:

 • Cristiano Ronaldo: 4 doelpunten (4 wedstrijden)
 • Lionel Messi: 3 doelpunten (5 wedstrijden)

Afgelopen weekend maakte Ronaldo de enige twee Koninklijke treffers in het duel met het nietige SD Eibar (1-2). Daarmee tilde hij zijn doelpuntentotaal naar 37 stuks. Messi, die ondanks minder treffers dan Ronaldo dit seizoen wel in blakende vorm verkeert onder de nieuwe trainer Ernesto Valverde, staat dit seizoen op 35 doelpunten. Een miniem verschil, maar het typeert de beeldvorming. Ronaldo is uiteraard een compleet andere speler dan Messi, maar de pure goalgetter kent een eveneens een geweldig seizoen. 

Totaal treffers, Ronaldo vs. Messi (17/18):

 • Cristiano Ronaldo: 1 doelpunt (2 wedstrijden)
 • Lionel Messi: 0 doelpunten (2 wedstrijden)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner