14.03.2018 08:30

Salah dé grote man in onderlinge topwedstrijden

Met Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Liverpool FC, Chelsea FC en Arsenal FC telt de Premier League zes grote ploegen. In alle onderlinge wedstrijden tussen deze teams is Mohamed Salah de meest productieve speler.

De Egyptische vleugelaanvaller kwam afgelopen zomer over van AS Roma voor een bedrag van 42 miljoen euro. Een schijntje blijkt nu. Geen enkele speler van de zes grootste ploegen uit Engeland wist namelijk zoveel te scoren als de razendsnelle linkspoot: Salah maakte zeven treffers. Daarmee blijft de voormalig speler van Chelsea zijn persoonlijke concurrenten minstens drie treffers voor.  Afgelopen weekend lukte het Salah niet om te scoren in een topduel, toen Liverpool op bezoek ging bij Manchester United. De ploeg van Jurgen Klopp verloor op Old Trafford met 2-1, door twee doelpunten van Marcus Rashford.

De Engelse aanvaller van Manchester United vormt echter geen directe bedreiging voor Salah, want het waren pas zijn tweede en derde treffer tegen een overige grootmacht. Eerder dit seizoen scoorde Rashford al tegen Manchester City (1-2 verlies). Harry Kane en Leroy Sané blijven de speler van Liverpool nog enigszins in het spoor, maar hebben toch drie doelpunten minder gemaakt: beide spelers staan op vier treffers. 

Doelpunten in onderlinge duels tussen Engelse topclubs:

  • 7 doelpunten: Salah (Liverpool)
  • 4 doelpunten: Kane (Spurs), Sané (Man City)
  • 3 doelpunten: Alonso (Chelsea), Firmino (Liverpool), Lingard (Man Utd), De Bruyne, Jesus en Silva (allen Man City)

Opvallend is het ontbreken van een topscorer van Arsenal in het lijstje van onderlinge topwedstrijden. Qua puntenaantal hebben The Gunners ook de grootste achterstand op de concurrentie met een zesde plaats op de ranglijst. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner