14.03.2018 14:36

Laatste kwartfinaleplek Sevilla was 60 jaar terug

Sevilla FC heeft ten koste van Manchester United de volgende ronde van de Champions League bereikt. Spits Wissam Ben Yedder had slechts zes minuten nodig om Sevilla voor het eerst in zestig jaar naar de kwartfinale van het miljardenbal te schieten. Het werd 1-2 op Old Trafford.

De laatste keer dat de kwartfinale van het Europese hoofdtoernooi werd bereikt, was in het seizoen 1957/1958. Real Madrid versloeg Sevilla destijds met 8-0 en 2-2. Dat toernooi heette toen nog de Europa Cup I. In de Champions League, die sinds 1992 bestaat, kwam de Spaanse ploeg nooit verder dan de achtste finales. Vorig jaar was het dichtbij de kwartfinale, maar Leicester City was net iets te sterk (3-2 over twee duels). De drie jaren daarvoor plaatste Sevilla zich steeds via de derde plek in de groepsfase voor de Europa League, die het drie keer op rij won.

Goudhaantje
Dit seizoen is de kwartfinale dus wel bereikt. Het goudhaantje was Ben Yedder, die met twee goals razend belangrijk was voor zijn ploeg. Na zijn invalbeurt in de 72e minuut scoorde hij in zes minuten tweemaal. Engelse tegenstanders lijken hem wel te liggen. In de groepsfase scoorde hij twee keer tegen Liverpool. Het werd uiteindelijk 3-3. De Franse Tunesiër komt door zijn dubbelslag op een totale productie van acht goals in de Champions League, wat hem een tweede plaats oplevert op de topscorerslijst. Cristiano Ronaldo voert de lijst aan met twaalf goals.

De vroege uitschakeling is een ramp voor Manchester United. Het is alweer het vierde jaar op rij dat de kwartfinale van het miljardenbal niet wordt bereikt. De laatste keer was in het seizoen 2013/2014 onder David Moyes. In die kwartfinale was Bayern München uiteindelijk te sterk. Het is in de 26-jarige historie van de Champions League de eerste keer dat United vier keer op rij in de kwartfinale ontbreekt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner