15.03.2018 09:09

VIDEO: Prachtige goal Gudelj in China

Nemanja Gudelj liet woensdagochtend weer wat van zich horen met een schitterend doelpunt. De middenvelder verliet Ajax voor het grote geld in China, waarna hij uit beeld raakte. Hoe vergaat het Gudelj?

Met de komst van Peter Bosz naar Ajax, viel Gudelj al snel buiten de boot. Waar hij een jaar eerder onder Frank de Boer nog alle 34 competitiewedstrijden in de basis begon, had Bosz meer vraagtekens bij de positie van Gudelj. Na een half jaar voornamelijk bankzitten, maakte hij het seizoen af bij Tianjin Teda in de Chinese Super League.

Het Chinese seizoen van 2017 begon in maart, waardoor Gudelj het gehele seizoen kon meemaken. Van de dertig wedstrijden die Tianjin Teda speelde in de competitie, stond Gudelj negentien keer in de basis. Er waren maar drie spelers die dat seizoen meer minuten maakten voor Tianjin Teda dan de Serviër. Het seizoen werd in november door de club afgesloten als laagvlieger. De eindpositie was maar twee posities boven de degradatiestreep.

Toptransfer binnen de Super League
Het Chinese kampioenschap ging in 2017 naar Guangzhou Evergrande. Trainer Fabio Cannavaro had met Paulinho één grote naam in zijn selectie, maar de Braziliaan vertrok in de zomer naar FC Barcelona. Er kwam een plekje vrij op het middenveld van de kampioen, die in het nieuwe seizoen werd ingevuld door Gudelj.

Het nieuwe seizoen is net twee wedstrijden onderweg en beide wedstrijden speelde Gudelj de volledige negentig minuten. Ook de Supercup, waarin Guangzhou Evergrande als kampioen in actie kwam en met 4-1 won van Shanghai Greenland (met onder meer Fredy Guarín en Obafemi Martins), speelde aanwinst Gudelj de gehele wedstrijd. De Aziatische Champions League (AFC) bevindt zich nog in de groepsfase en daarin maakte Gudelj zijn eerste doelpunt voor de club. 

Na bijna een half uur voetballen opende de 26-jarige Gudelj de score tegen Jeju United (2-0). De Chinees kampioen staat er goed voor in groep G, mede dankzij deze fraaie treffer van Gudelj:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner