15.03.2018 11:15

Liverpool meest productieve CL-kwartfinalist

Van de acht kwartfinalisten van deze Champions League-editie is Liverpool FC de meest scorende. De ploeg van Jürgen Klopp maakte in acht wedstrijden (zes groepsduels, twee achtste finales) 28 treffers, zes meer dan Real Madrid.

Liverpool, in een poule met Sevilla FC, Spartak Moskou en NK Maribor was vooral uiterst productief in de groepsfase. Twee keer won het met enorme cijfers: thuis tegen Spartak en uit bij NK Maribor. Beide keren werd het 7-0 in het voordeel van de club van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk. In de achtste finale scoorde het vijf keer tegen FC Porto. Van de 28 goals scoorde het koningstrio Mohamed Salah - Roberto Firmino - Sadio Mané negentien keer, het beste aanvalstrio van alle kwartfinalisten.

De Koninklijke volgt
Op relatief ruime afstand volgt regerend Champions League-winnaar Real Madrid met 22 goals. Daarvan was Cristiano Ronaldo verantwoordelijk voor meer dan vijftig procent van de treffers. De Portugees maakte er twaalf, goed voor een eerste plek op de topscorerslijst. De Koninklijke won in de groepsfase onder andere met 0-6 op bezoek bij APOEL Nicosia en scoorde in de achtste finales vijf keer tegen Paris Saint Germain.

Weinig Barça-goals
De minst scorende kwartfinalisten zijn Juventus en AS Roma. Met elf goals uit acht wedstrijden hebben beide Italiaanse ploegen toch de volgende ronde bereikt. Ook FC Barcelona vond niet bijzonder vaak het net: dertien goals. Dat is opvallend, want vorig seizoen bereikten de Catalanen na drie wedstrijden al de grens van dertien goals. Na acht wedstrijden stond het destijds op 26 doelpunten. Barcelona heeft echter wel de meest solide defensie: de Duitse doelman Marc-André ter Stegen hoefde nog maar twee tegengoals te slikken. Zes keer hield de sluitpost de nul.

Kwartfinalisten en hun doelpunten dit Champions League-seizoen

  1. Liverpool: 28 doelpunten
  2. Real Madrid: 21 doelpunten
  3. Bayern: 21 doelpunten
  4. Man City: 19 doelpunten
  5. Sevilla: 14 doelpunten 
  6. Barcelona: 13 doelpunten
  7. AS Roma, Juventus: 11 doelpunten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner