23.03.2018 12:00

Bale dankzij hattrick all-time topscorer Wales

Gareth Bale heeft zich in de geschiedenisboeken van Wales geschoten. Door een hattrick in het met 0-6 gewonnen oefenduel met China kwam de aanvaller op 29 goals te staan. Hij kroonde zich tot all-time topscorer van de nationale ploeg.

Het record stond op naam van Ian Rush. De oud-aanvaller van onder meer Liverpool FC scoorde in 73 interlands 28 goals. Zijn record bleef vanaf 1994 onaangetast, tot Bale hem tegen China overtrof. De 28-jarige vedette van Real Madrid speelde tot nu toe 69 interlands. Met name in EK-kwalificatieduels vond Bale makkelijk het net: twaalf goals in 25 wedstrijden.

De 29 goals van Bale in het shirt van Wales:

Stuivenberg
Bij Wales debuteerde Ryan Giggs als bondscoach. De Welshe oud-speler van Manchester United volgde Chris Coleman op, die opstapte na de mislukte WK kwalificatie. Giggs heeft Nederlander Albert Stuivenberg als assistent aangenomen. De vorig seizoen bij KRC Genk ontslagen trainer was samen met Giggs assistent-coach van Louis van Gaal bij Manchester United. Giggs scoorde zelf twaalf keer in 64 interlands voor het nationale elftal.

Bij Real Madrid loopt het wat minder dit seizoen bij Bale. Na 29 speelronden staat hij op negen goals en één assist, wat zijn bijdrage klein maakt. In zijn eerste drie seizoenen in Madrileense dienst kwam de man die in 2013 voor honderd miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur in de competitie tot 57 goals. De laatste twee jaar vond hij tot nu toe slechts zestien keer het net. Real Madrid staat in de competitie vijftien punten achter op koploper FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner