27.03.2018 13:00

Jong Oranje's situatie in de EK-kwalificatie

Jong Oranje wacht dinsdagavond een relatief eenvoudige opgave tegen de leeftijdsgenoten van Andorra. De ploeg van Art Langeler is verplicht daar een zege te boeken, zeker om uitzicht te houden op deelname aan het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar.

De beloften uit Nederland hebben in de eerste vijf wedstrijden al wat punten gemorst. Jong Oranje speelde immers al met 1-1 gelijk tegen Engeland, verloor in Schotland met 0-2 en verspeelde punten op bezoek in Oekraïne (1-1). Daardoor kan de ploeg zich eigenlijk geen misstap meer permitteren, zeker in de wetenschap dat het nog afreist naar koploper Engeland. Met nog vijf wedstrijden te gaan, lijkt de eerste plek een lastige opgave. De talenten uit Engeland hebben al een voorsprong van vijf punten. Het doel is om alle andere ploegen onder zich te laten en zodoende via de play-offs het eindtoernooi te bereiken. 

Het resterende programma van Jong Oranje in de EK kwalificatie:

  • 27-03-2018: Andorra - Nederland
  • 06-09-2018: Engeland - Nederland
  • 11-09-2018: Nederland - Schotland
  • 12-10-2018: Letland - Nederland
  • 16-10-2018: Nederland - Oekraïne


Klik hier of op de afbeelding om naar alle uitslagen van Oranje te gaan in Poule B.

In Andorra zal Jong Oranje zeer waarschijnlijk geen al te lastige tegenstander treffen. In november van vorig jaar slachtten de talenten uit Nederland namelijk het nietige land af. Op De Vijverberg werd het destijds 8-0. Drie spelers die destijds op het scorebord kwamen, zijn er bij de uitwedstrijd niet bij. Guus Til en Justin Kluivert zaten bij het grote Oranje, terwijl Frenkie de Jong geblesseerd is. Onder meer Denzel Dumfries en Thomas Ouwejan zijn wel van de partij. Dit duo speelde tot op heden de meeste minuten namens Jong Oranje in de EK kwalificatie.

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner