26.03.2018 17:00

Topfavoriet Frankrijk is onder Deschamps kwetsbaar

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft aan topspelers geen gebrek richting het WK, maar hij heeft zijn ploeg nog niet helemaal op de rit. De selectie van de Fransen is achterin erg kwetsbaar onder Deschamps.

In het Stade de France in Parijs speelde Frankrijk vrijdagavond tegen Colombia met een ijzersterke opstelling. De selectie van de Fransen is ook zo breed, dat elke opstelling jaloersmakend is. WK-ganger Colombia was voor de equipe van Deschamps een serieuze krachtmeting in de aanloop naar de zomer in Rusland, maar de Zuid-Amerikanen wonnen met 2-3.

Via doelpunten van Olivier Giroud en Thomas Lemar kwam Frankrijk al snel op een 2-0 voorsprong, maar daarna zakte de ploeg verrassend in elkaar. Vlak voor tijd maakte Juan Quintero het winnende doelpunt en ging Colombia er nog met de zege vandoor. De drie tegendoelpunten in eigen huis vormen onder Deschamps geen uitzondering.

Het Stade de France is vier keer het decor geweest van een wedstrijd waarin Frankrijk drie of meer doelpunten tegen kreeg, drie keer gebeurde dat onder de huidige bondscoach Deschamps. België (3-4), Brazilië (1-3) en Colombia (2-3) maakten minstens drie doelpunten in Frankrijk. Alleen in 1999 stond Deschamps niet voor de groep, toen Rusland in de EK-kwalificaties met 2-3 te sterk was. Bondscoach toen was Roger Lemerre, Deschamps stond in het veld en droeg de aanvoerdersband.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner