26.03.2018 15:30

Ronaldo jaagt tegen Oranje op nieuw record

Cristiano Ronaldo kan maandagavond tegen het Nederlands elftal mogelijk een nieuw record op zijn naam schrijven. De Portugees heeft 81 interlandgoals en daarmee hijgt hij Hongaar Ferenc Puskás in de nek. De oud-spits van Real Madrid scoorde 84 keer voor de Hongaarse ploeg, een Europees record.

Om dat record te evenaren, heeft Ronaldo een hattrick nodig tegen Oranje. Vrijdag deed hij al goede zaken om de all-time topscorer van alle nationale ploegen te worden. In het met 2-1 gewonnen duel met WK-deelnemer Egypte scoorde de superster van Real Madrid twee keer in blessuretijd, nadat Liverpool-aanvaller Mohamed Salah de Egyptenaren op 0-1 had gezet.

Vriendschappelijk
De Portugees speelde in totaal 147 interlands voor de nationale ploeg, waarin hij gemiddeld 0,55 keer per wedstrijd scoorde. De meeste goals maakte hij in tijdens wedstrijden voor de WK kwalificatie: 26 keer. Ook in vriendschappelijke duels schiet hij met scherp: zeventien keer was het raak. In optredens waar het er echt om gaat, rendeert Ronaldo voornamelijk het best.

Tijdens kwalificaties voor het WK scoorde hij namelijk gemiddeld 0,72 keer per wedstrijd, in EK kwalificatieduels 0,74 keer per duel. In vriendschappelijke interlands is het beduidend minder vaak raak: een moyenne van 0,39. Echter: op grote toernooien haalt hij ook niet de gemiddelden van de kwalificaties. Op WK’s was het tot nu toe gemiddeld 0,23 keer prijs, op EK’s 0,43.

Daei
Een wereldwijd record is voor de 33-jarige Ronaldo nog ver weg. Ali Daei (foto onder) heeft dat record namelijk op zijn naam staan, met 109 interlandtreffers in 149 wedstrijden voor Iran. De oud-speler van onder meer Bayern München en Hertha BSC scoorde er rond de eeuwwisseling op los voor de Iraanse ploeg.

Klik hier of op de afbeelding om de all-time topscorers van de nationale ploegen te bekijken.

Klik hier of op de afbeelding om de all-time topscorers van de nationale ploegen te bekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner