26.03.2018 16:45

VIDEO: toernooizege jubilerende Cavani en Uruguay

Edinson Cavani heeft Uruguay naar toernooiwinst geschoten. Samen met China, Tsjechië en Wales speelde het land om de China Cup. In de finale versloegen Cavani en Uruguay Wales met minimale cijfers: 1-0

Wales had in de halve finale nog met 6-0 gewonnen van gastland China, maar was niet tegen Uruguay opgewassen in de finale in Nanning. Voor Cavani was het alweer optreden nummer honderd in het shirt van Uruguay, dat de finale bereikte door in de halve eindstrijd Tsjechië met 2-0 te verslaan. Ook in de halve finale wist de aanvaller van Paris Saint-Germain te scoren. Voor de fysiek sterke spits was het daarom mooi dat hij uitgerekend in zijn honderdste interland de enige treffer van het duel maakte. Cavani heeft nog 24 interlands nodig om recordinternational te worden.

Spelers met de meeste interlands namens Uruguay:

  1. Maxi Pereira - 124 interlands
  2. Diego Godin - 116 interlands
  3. Diego Forlán - 112 interlands
  4. Christian Rodriguez - 103 interlands
  5. Edinson Cavani - 100 interlands

Cavani is dit seizoen uitstekend op dreef. Namens Paris Saint-Germain en Uruguay staat hij al op 36 doelpunten in 43 wedstrijden, een gemiddelde van 0,84 treffers per duel. Daarmee is hij op weg om zijn eigen persoonlijke record te verbeteren, al wordt dat nog een pittig karwei. Dat record zette hij vorig seizoen neer, toen de teller aan het einde van 2016/2017 op 49 doelpunten bleef steken. Tijdens dat fabelachtige seizoen haalde hij een gemiddelde van 0,98 doelpunten per duel. Cavani heeft nog dertien doelpunten nodig. Mits fit, heeft hij dit seizoen nog minstens dertien wedstrijden te gaan. 

Resterende wedstrijden Cavani in 2017/2018:

  • Ligue 1: 7 wedstrijden
  • Coupe de France: 1 wedstrijd
  • Coupe de la Ligue: 1 wedstrijden
  • Wereldkampioenschap: 3 wedstrijden
  • Oefenduels (interland): 1 wedstrijd

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner