28.03.2018 07:15

Argentinië evenaart grootste zeperd ooit

Zonder Lionel Messi is Argentinië tegen een gigantische nederlaag aangelopen. De ploeg van Jorge Sampaoli ging in Wanda Metropolitano, het nieuwe stadion van Atlético Madrid, tegen Spanje met flinke cijfers onderuit: 6-1.

Aanvankelijk was eerst het Nederlands elftal uitgenodigd om als tegenstander te fungeren tijdens de eerste interland van Spanje in de nieuwe voetbaltempel, maar de Spaanse bond wilde een representatief elftal tegenover zich hebben. Dat werd dus Argentinië, maar de bezoekers kwam tot een beschamend resultaat. De pak slaag is namelijk een evenaring van de grootste nederlaag ooit uit de voetbalgeschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land. In 2009 en 1958 stapte het eveneens al tweemaal met 6-1 van het veld. 

De grootste nederlagen van Argentinië ooit

  • 2018: Spanje - Argentinië 6-1
  • 2009: Bolivia - Argentinië 6-1
  • 1958: Tsjecho-Slowakije - Argentinië 6-1

Isco de grote man
Hoewel Argentinië dus aantrad zonder supervedette Messi (ook spits Kun Agüero ontbrak), was de openingsfase nog alleraardigst. De ploeg kreeg kansen en nadat het 2-0 achter was gekomen door Diego Costa en Isco, kwam het via Nicolás Otamendi voor rust nog op 2-1. Na de onderbreking trokken de Spanjaarden alle registers open en legde de ploeg van Lopetegui een galashow voor aan het publiek. Isco werd de grote man door een hattrick te maken, terwijl ook Iago Aspas en Thiago op het scorebord kwamen. Ajacied Nicolás Tagliafico deed de hele wedstrijd mee en speelde zodoende zijn derde interland. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner