28.03.2018 16:30

Tarkowski vierde Engeland-debutant Burnley

Burnley FC doet het uitstekend in de Premier League. De club staat zevende op het hoogste niveau in Engeland, een prestatie die nog nooit in de 26-jarige Premier League-geschiedenis is bereikt. Ook met de spelers gaat het voortvarend: James Tarkowski is de vierde Burnley-speler sinds het begin van 2017 die debuteert voor het Engelse elftal.

Eerder gingen Michael Keane (nu Everton FC), Tom Heaton en Jack Cork hem voor. Verdediger Tarkowski kreeg dinsdagavond tegen Italië negentig minuten de kans, die hij met een gelijkspel afsloot. Het werd 1-1, door doelpunten van Jamie Vardy en Lorenzo Insigne. Overigens zat ook Burnley-doelman Nick Pope bij de selectie, maar de 25-jarige keeper bleef op de bank en maakte niet zijn debuut.

Brentford
Het debuut van Tarkowski was met name goed nieuws voor zijn voormalige club Brentford FC. In de transferovereenkomst, getekend in 2016, werd bepaald dat Brentford 500.000 pond zou krijgen als de verdediger een oefenduel zou spelen voor Engeland. Voor de Londense club is het te hopen dat de oud-speler in een officiële interland in actie komt, want dan ontvangt het één miljoen pond.

Wat opvalt, is dat Burnley een van de beste clubs is op het afleveren van internationals bij de Three Lions. 

  1. Tottenham Hotspur (zeven spelers)
  2. Manchester United (zes)
  3. Liverpool (zes)
  4. Burnley (vier)

Primeur Bournemouth
In het Wembley Stadium liet bondscoach Gareth Southgate ook Lewis Cook (foto boven) debuteren. De 21-jarige middenvelder van AFC Bournemouth verving na 71 minuten Jesse Lingard en werd de eerste Engelse international in dienst van Bournemouth ooit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner