30.03.2018 17:09

Andersen is in Zwitserland wel de spelmaker

Bij Ajax was Lucas Andersen een groot talent, maar kwam zijn potentie er niet helemaal uit. De Deense baltovenaar veroverde nooit een vaste basisplaats, die hij bij Grasshopper Club Zürich wel heeft weten te bemachtigen.

De inmiddels 23-jarige Andersen speelt in Zürich met nummer 10 op de rug. Bij de middenmotor in de Zwitserse Super League is hij een vaste waarde in de ploeg van trainer Murat Yakin. Door een blessure miste Andersen drie competitiewedstrijden, alle 23 overige wedstrijden van Grasshopper Club Zürich kwam hij in actie.

Belangrijkste man van de club
In die wedstrijden is de spelmaker geregeld van groot belang voor zijn ploeg. Met vier doelpunten en vijf assists is hij de meest bepalende speler van Grasshopper Club Zürich. Geen enkele teamgenoot staat hoger dan Andersen op de Zwitserse MVP-ranking.

Het sterke seizoen van Andersen is een vervolg op zijn goede debuutseizoen. Vorig jaar kwam hij al tot zes doelpunten en drie assists. In dat eerste seizoen waren er maar twee ploeggenoten die meer minuten maakte dan Andersen, net als dit jaar.

Ajax was niet overtuigd
Frank de Boer deed in het seizoen 2014/2015 nog geregeld een beroep op Andersen, maar onomstreden werd hij nooit. Het magere vertrouwen resulteerde in een huurperiode aan Willem II, waar hij wel een vrijwel volledig seizoen zijn kunsten in de Eredivisie mocht vertonen.

In Tilburg kende Andersen nog altijd zijn beste seizoen, met zes goals en vijf assists. Ajax was nog steeds niet overtuigd en verkocht hem in 2015 voor anderhalf miljoen euro aan Grasshopper Club Zürich. In Zwitserland is Andersen hard op weg om het beste seizoen van zijn carrière te evenaren.

Ook Sulejmani kent zijn wederopstanding in Zwitserland: klik hier of op de afbeelding.
Ook Sulejmani kent zijn wederopstanding in Zwitserland: klik hier of op de afbeelding.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner