31.03.2018 14:30

Seedorf staat voor mission impossible met Depor

Het ziet er slecht uit voor Clarence Seedorf met Deportivo La Coruña. De trainer werd in februari aangesteld om de club voor degradatie te behoeden, maar de degradatiezorgen zijn alleen maar groter geworden.

In de Spaanse Primera División degraderen de onderste drie ploegen rechtstreeks naar de Segunda División. Bij de aanstelling van Seedorf stond Deportivo La Coruña op de achttiende plaats en maar drie punten onder de streep. Zeven wedstrijden later is de ploeg een plaats gezakt op de ranglijst en is de achterstand opgelopen naar zeven punten.

Seedorf kwam bij Deportivo La Coruña al binnen bij een ploeg die absoluut niet in goede doen was, maar met de Nederlandse trainer werd een negatief clubrecord bereikt. In de eerste vier wedstrijden van Seedorf werd er niet gescoord, net als in de laatste wedstrijd van voorganger Eusebio Sacristán. De vijf doelpuntloze wedstrijden op rij kwam alleen eerder in 1969 voor.

Wachten op de eerste zege
Deportivo La Coruña heeft heel hard punten nodig om degradatie af te wenden, maar het vertrouwen is broos. De ploeg wacht nog op de eerste zege onder Seedorf. Vier wedstrijden gingen verloren, drie keer werd er een punt gepakt. Onder Sacristán werd er ook een hele tijd niet gewonnen, waardoor er in 2018 nog geen enkele zege is geboekt.

Los Blanquiazules werden in 2000 nog kampioen van Spanje, met Roy Makaay in de spits, maar heeft nu nog maar negen wedstrijden om degradatie te ontlopen. Seedorf heeft met zijn ploeg alleen wel een loodzwaar programma voor de boeg. Vijf clubs uit de top zes krijgt Depor nog als tegenstander: Atlético Madrid, FC Barcelona, Sevilla FC, Villarreal CF en Valencia CF. De vier overige tegenstanders zijn Málaga CF, Athletic Bilbao, CD Leganés en Celta de Vigo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner