03.04.2018 10:00

Casillas tikt gigantische mijlpaal aan bij FC Porto

De 36-jarige Iker Casillas stond maandagavond onder de lat bij FC Porto in het Primeira Liga-duel met Os Belenenses (2-0 verlies). De aanwezigheid van de Spanjaard zorgde ervoor dat hij een overweldigende mijlpaal aantikte, want het optreden was zijn duizendste als profvoetballer.

Helaas voor Casillas kon hij zijn fameuze prestatie niet bekronen met een driepunter. Opvallend was het grote aandeel van twee oud-Eredivisionisten die het feestje voor Casillas verstoorden. Nathan, tussen 2015 en 2017 gehuurd door Vitesse van Chelsea FC, opende namelijk vroeg in het duel de score. Twintig minuten voor het eindsignaal werd het 2-0, door Maurides. Aangever bij die treffer was Fredy. De aanvaller uit Angola stond vorig seizoen onder contract bij SBV Excelsior, maar verliet Kralingen alweer na één seizoen.

Casillas, houder van een speciaal record in de Champions League, keept dit seizoen steeds minder wedstrijden in de Primeira Liga. In zijn eerste twee seizoenen in Portugese dienst keepte hij nagenoeg alle wedstrijden, maar dit jaargang is het stuivertje wisselen met de elf jaar jongere José Sá. De Spanjaard kwam tot vijftien Primeira Liga-optredens, terwijl José Sá veertien wedstrijden in het huidige seizoen op zijn naam heeft staan. Het contract van de voormalig doelman van Real Madrid loopt in de zomer af en de kans is zeer groot dat hij vertrekt uit Portugal. 

Primeira Liga-wedstrijden Casillas:

  • 2017/2018: 15 wedstrijden
  • 2016/2017: 33 wedstrijden
  • 2015/2016: 32 wedstrijden

De nederlaag tegen Belenenses, de nummer elf van de Primeira Liga, was een hard gelag voor Porto. De ploeg uit de gelijknamige stad is namelijk met concurrent SL Benfica verwikkeld in een spannend gevecht om het kampioenschap en had bij winst de koppositie kunnen heroveren. Nu blijft de ploeg van Sérgio Conceição steken op één punt achter de koploper uit Lissabon. Ook Sporting CP en Sporting Braga hebben nog een minieme kans op de landstitel.


Klik hier of op de afbeelding om naar de stand te gaan. 

De 167-voudig Spaans international zag de afgelopen vier seizoenen de Portugese landstitel naar Benfica gaan, maar wil dolgraag afsluiten met een kampioenschap. Des te pijnlijker was de nederlaag. "Ik had deze mijlpaal graag gevierd met een zege. Maar het heeft niet zo mogen zijn. We houden een bittere smaak over aan deze wedstrijd en keren terug naar Porto in de wetenschap dat we de voorsprong hebben verloren", sprak de doelman beteuterd na afloop tegenover de Portugese pers. 

"We hadden verschillende kansen en hebben het geprobeerd. Maar eens in de dertig wedstrijden gebeurt zoiets. Ze zijn twee keer voor ons doel geweest en hebben twee keer gescoord. Als je twee domme treffers incasseert, dan verlies je uiteindelijk. Morgen moeten we onze ruggen weer rechten. Het team is nog niet verslagen. Op dit moment denk ik alleen maar aan de wedstrijd tegen CD Aves. De wedstrijd tegen Benfica interesseert me helemaal niet."

Aankomend weekend speelt Porto tegen Aves, terwijl de cruciale wedstrijd tegen Benfica voor een week later op de planning staat. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner