03.04.2018 22:35

Eerste nederlaag voor Juventus sinds jaarwisseling

Juventus was tot dinsdagavond de enige ploeg uit de vijf grootste competities die nog geen enkele wedstrijd had verloren in 2018 in alle competities. Real Madrid bracht daar verandering in, door in Turijn de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League te winnen: 0-3. Voor Zinédine Zidane betekende het zijn honderdste zege als hoofdtrainer van Real Madrid in zijn 137e wedstrijd.

Omhaal
De treffer viel vroeg in de wedstrijd, want na al drie minuten versprong het scorebord. Niemand was verbaasd dat Cristiano Ronaldo de score opende, zijn snelste treffer ooit in de Champions League. In de tweede helft kreeg hij zelfs het thuispubliek op de banken, door met een omhaal van ongekende schoonheid te scoren. Toen ook Marcelo scoorde, nadat Paulo Dybala met rood van het was gestuurd, was het duel helemaal gespeeld. Het was bijna twintig jaar geleden dat Juventus in eigen stadion drie tegentreffers kreeg in de Champions League. In 1999 gebeurde dat in de halve finale voor het laatst, tegen Manchester United (2-3 verlies).

Eerste thuisnederlaag sinds 2013
Samen met FC Barcelona, AS Monaco en Tottenham Hotspur had Juventus nog niet verloren in de nationale competitie, maar de ploeg uit Turijn was als enige ook nog ongeslagen in alle andere competities in 2018. Na dinsdagavond is er in de vijf grootste Europese competities geen ploeg meer die nog zonder nederlaag zit. Het betekende eveneens de eerste thuisnederlaag voor Juventus in een Europese wedstrijd sinds Bayern München in 2013 wist te winnen in Turijn. Real Madrid staat door de 0-3 zege met één been in de halve finale. Mocht dat zover komen is dat voor de achtste keer op rij: een verbetering van het eigen record. 

Wedstrijden Juventus in 2018 tot dinsdagavond

  • Duels: 16 wedstrijden
  • Winst: 14 wedstrijden
  • Gelijk: 2 wedstrijden
  • Verlies: 0 wedstrijden

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner