05.04.2018 12:15

ArenA ondergaat naamswijziging: Johan Cruijff ArenA

Sinds het overlijden van Johan Cruijff (24 maart 2016) hing het al tijden in de lucht, maar de Amsterdam ArenA gaat vernoemd worden naar de grootste Nederlandse voetballer die ooit heeft rondgelopen op de Nederlandse velden. Vanaf het nieuwe seizoen zal de naam officieel in gebruik genomen worden.

Ongeveer een jaar nadat Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam bekendmaakten dat het stadion naar de beroemde nummer veertien genoemd zou worden, is het eindelijk officieel naar buiten gebracht. Het is voor Ajax de eerste naamsverandering van het stadion in de geschiedenis. Het onderkomen van de Amsterdamse club bestaat sinds 14 augustus 1996 en biedt plaats aan 53.500. Op de dag dat Johan Cruijff 71 jaar zou zijn geworden (aanstaande 25 april), gaat Ajax het nieuwe logo van de Johan Cruijff ArenA onthullen. De grootste overwinning in de huidige voetbaltempel boekte Ajax in het seizoen 2000/2001, toen Sparta op eigen veld werd vernederd: 9-0.

De reacties van het Ajax-kamp waren zeer enthousiast. "Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem wordt vernoemd", sprak algemeen directeur Edwin van der Sar op de website van de Amsterdammers. Ook de familie van Johan Cruijff is opgetogen over het nieuws. "We zijn blij met dit nieuws, en dat het nu daadwerkelijk zover is dat het stadion vanaf het nieuwe voetbalseizoen officieel de Johan Cruijff ArenA mag heten."

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner