07.04.2018 20:27

Man United slaat driedubbele slag tegen City

Manchester United zette een ongekende comeback neer op bezoek bij Manchester City. Na een 2-0 achterstand werd met 2-3 gewonnen. United wint de stadsderby, zet een streep door het kampioenschap van de rivaal én houdt een record in handen.

Het leek er in alles op dat Manchester City zich tot kampioen van Engeland ging kronen. Bij rust stond het met 2-0 voor door doelpunten van Vincent Kompany en İlkay Gündoğan, maar dat was nog een zeer magere afspiegeling van de verhoudingen. United werd zoek gespeeld, maar herpakte zich volledig in de tweede helft. Paul Pogba had in twee minuten tijd de achterstand weggewerkt, waarna Chris Smalling de comeback compleet maakte: 2-3.

Zo werd het geen feest voor Manchester City op 7 april, wat het vroegste kampioenschap ooit kon betekenen. Dat record lag in handen van Manchester United, dat op 14 april 2001 de titel pakte, en dat record blijft in handen van de stadsgenoot. Het kampioenschap van de ploeg van Pep Guardiola laat nog minimaal twee weken op zich wachten, doordat achtervolger Manchester United ook nog drie punten is ingelopen.

In alles leek het erop dat de driedubbele slag naar Manchester City zou gaan, maar het is de stadsgenoot die er met de zege vandoor ging. Geen zege in de stadsderby, geen kampioenschap en geen record: Manchester United gooit roet in het eten. De voorsprong van City is dertien punten, dus het Engels kampioenschap lijkt nog wel een kwestie van tijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner