10.04.2018 22:36

Liverpool overleeft City: tiende keer halve finalist

Liverpool FC heeft de stormloop van Manchester City overleefd. Nadat het vorige week op eigen veld met 3-0 wist te winnen, zegevierde het ook in de return van de kwartfinale van de Champions League. Met Virgil van Dijk en Georginio in de basis werd het 1-2. Het was voor The Citizens de vierde nederlaag uit de laatste vijf Champions League-duels.

Nadat Van Dijk zich liet piepelen kwam de thuisploeg al binnen twee minuten op voorsprong. Liverpool zette daar weinig tegenover, want schoot slechts tweemaal voor de rust. Sinds het treffen met Real Madrid in de groepsfase van de Champions League in 2014, was dat het laagste aantal. Het typeerde eveneens dat Loris Karius namens de bezoekers de meeste passes had.

Na de onderbreking ging de ploeg van Jürgen Klopp van zich afbijten, wat resulteerde in een vroege treffer van Mohamed Salah. Het was zijn achtste in dit seizoen in de Champions League, meer dan iedere andere Liverpool-speler ooit in het miljardenbal sinds 1992. Met de goal van Salah leek het tweeluik ook gespeeld, want The Citizens hadden op dat moment nog vier doelpunten nodig. Omdat Roberto Firmino ook op het scorebord kwam, staat hij net als Salah op acht doelpunten.

Meeste doelpunten voor Liverpool in één Champions League-seizoen:

• 8 goals: Mohamed Salah (17/18), Firmino (17/18)
  • 7 goals: Mané (17/18), Gerrard (08/09)

Voor Liverpool was het de tiende keer dat het in de halve finale van het grootste Europese toernooi kwam. Voor Manchester City had de tweede keer ooit kunnen zijn, maar de ploeg van Pep Guardiola kan zich door de zeperd concentreren op het binnenhalen van de al zeker lijkende landstitel. Toch heeft de ploeg een bedroevende week achter de rug, met drie nederlagen.

• Liverpool FC - Manchester City: 3-0
  • Manchester City - Manchester United: 2-3
  • Manchester City - Liverpool FC: 1-2