10.04.2018 22:37

Gigantische stunt in Rome: Barcelona uitgeschakeld

Nadat FC Barcelona een week geleden met 4-1 wist te winnen van AS Roma in de heenwedstrijd van de Champions League, wist iedereen het zeker: de Catalanen staan in de halve finale. Maar niets was minder waar, het AS Roma van Kevin Strootman won met 3-0.

Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Spanjaarden dat het een voorsprong van minimaal drie goals weggaf in de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Ernesto Valverde speelde een inspiratieloze wedstrijd. AS Roma moest een 4-1 achterstand zien weg te poetsen en via Edin Džeko begon daar men vroeg mee. Het was voor de Bosniër zijn derde treffer ooit tegen Barcelona, dat daarmee de meest favoriete tegenstander is van de spits.

Uitblinker Daniele De Rossi maakte vervolgens de 2-0, waarna Kostas Manolas de beslissende treffer maakte. Hoewel Barca nog wel op zoek ging naar de belangrijke uittreffer was het niet in staat om deze nog te maken in de resterende tien minuten. Het was voor Barcelona de eerste keer dat het drie tegentreffers kreeg dit seizoen. Sterker nog, in alle Champions League-wedstrijden dit kalenderjaar incasseerde het pas drie doelpunten. Zodoende droop de aanstaande kampioen van de Primera División af.

Slechts tweemaal eerder in de Champions League vond een comeback van drie goals plaats:

  • Seizoen 2003/2004, kwartfinale
    Heenwedstrijd: Milan – Deportivo 4–1
    Return: Deportivo – Milan 4–0
  • Seizoen 2016/2017, achtste finale
    Heenwedstrijd: PSG – Barcelona 4–0
    Return: Barcelona – PSG 6–1

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner