12.04.2018 09:00

Einde seizoen voor Brugge's Speler van de Maand

Kenneth Vermeer liet zich afgelopen januari door Feyenoord verhuren aan Club Brugge. Bij de Belgische koploper begon de sluitpost uitstekend, maar in de belangrijkste fase van het seizoen moet hij vanaf het ziekenbed toekijken.

Dat is een hard gelag voor de doelman, want in het verleden was hij al vaker langdurig geblesseerd. In Rotterdam was hij namelijk op een dood spoor geraakt, nadat hij vorig seizoen terugkeerde van een blessure, maar de Australische doelman Brad Jones voor zich moest dulden. Toen Giovanni van Bronckhorst bij aanvang van het huidige seizoen een nieuwe keuze moest maken wie hij eerste doelman zou maken, raakte Vermeer wederom geblesseerd.

Zodoende kwam de geboren Amsterdammer in zijn laatste twee seizoenen tot slechts drie optredens in alle competities namens de club uit Rotterdam, terwijl hij in de twee seizoenen daarvoor nog de vaste doelman onder de lat was. Sinds zijn overgang naar Club Brugge speelde hij acht wedstrijden, maar door de volgens Feyenoord opgelopen peesblessure moet hij zijn plek onder de lat afstaan. De leiding van de Belgische club is tevreden over Vermeer, maar het is de vraag of het door deze blessure de optie tot koop gaat lichten.

Wedstrijden Vermeer de afgelopen twee seizoenen

  • Feb. - apr. 2018 bij Club Brugge: 8 wedstrijden
  • 16/17 en 17/18 bij Feyenoord: 3 wedstrijden

Niet alleen het aantal wedstrijden die Vermeer keepte, viel op. Ook de manier waarop hij de verdediging van de Belgische club leidde was opvallend. De 32-jarige keeper werd namelijk woensdag nog verkozen tot Speler van de Maand bij Club Brugge. Die ploeg organiseert zelf onder de fans deze maandelijkse prijs. Zodoende moet de koploper van de play-offs om het kampioenschap het einde van het seizoen volmaken zonder haar beste speler van de maand maart.

Stemmen voor Speler van de Maand bij Club Brugge

  1. Kenneth Vermeer: 29%
  2. Hans Vanaken: 15%
  3. Lior Rafaelov: 10%

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner