12.04.2018 12:30

Degradatiekandidaten wachten zware uitwedstrijden

Met nog vier speelrondes in de Eredivisie te spelen, is het slotstuk van de nationale competitie in gegaan. Op alle vlakken wordt het een ontzettend spannende race, al lijkt de titelstrijd gespeeld. Wie pakt de Europese plekken? En welke clubs spelen zich veilig? Wij kijken naar het resterende programma. 

Kampioensstrijd is geen strijd meer
Heel PSV kijkt er reikhalzend naar uit: zondag 15 april kunnen de Eindhovenaren in eigen stadion kampioen worden na een loodzwaar seizoen. De tegenstander? Uitgerekend de grote rivaal uit Amsterdam, dat er alles aan zal doen om het kampioensfeest minstens één speelronde uit te stellen.

> Alles over dé topper, het kampioensduel tussen PSV en Ajax lees je hier. <

Feyenoord en FC Utrecht lijken onderling te gaan uitmaken wie er vierde wordt, aangezien PEC Zwolle en Vitesse punten blijven verspelen. Daarbij lijkt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een gunstiger programma te hebben. Maar alles valt of staat met het resultaat van aankomende zondag, als beide ploegen tegen elkaar spelen. Wint FC Utrecht in De Kuip, is het gat nog maar één punt. Bij winst van de Rotterdammers is de vierde plek zo goed als zeker voor Feyenoord. Vitesse en PEC Zwolle hebben van alle Eredivisie-ploegen het relatief makkelijkste programma, maar bij beide teams loopt het allemaal niet zo soepel. Zo werd Henk Fraser bij Vitesse per direct ontslagen en won PEC Zwolle slechts één van de laatste acht duels. 

Degradatiezone
De nummers acht en met twaalf (sc Heerenveen, ADO Den Haag, Heracles Almelo, SBV Excelsior en VVV-Venlo) hoeven zich niet meer te bemoeien met de degradatiezone. Heerenveen en ADO hijgen zelfs in de nek bij Vitesse en Zwolle voor de Europese play-offs. Voor Willem II, FC Groningen en NAC Breda is het nog niet gespeeld. Die ploegen zijn nu nog veilig, maar nog alles is mogelijk want alledrie staan ze slechts vier punten boven de degradatiestreep. 

De drie onderste plaatsen lijken verdeeld te worden over de ploegen die daar momenteel staan, al pakken Roda JC en Sparta de afgelopen duels met flinke regelmaat punten. Het is lastig om iets te zeggen over de verdeling, maar het begint erop te lijken dat FC Twente toch echt moet vrezen voor rechtstreekse degradatie. Voor vorige week kon de ploeg haar concurrenten binnen één duel nog overstijgen, nu heeft het daar minstens twee zeges voor nodig. De drie degradatiekandidaten spelen dit weekend allemaal een uitwedstrijd.

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten.

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner