14.04.2018 11:02

Sana is dé hoop van Deense degradatiekandidaat

Tobias Sana was heel even de absolute smaakmaker van Ajax, maar dat was van korte duur. Bij het Deense Aarhus GF weet hij die status wel vast te houden. In de strijd tegen degradatie is Sana de man die het moet doen, en het ook doet.

Aarhus GF eindigde als tiende in de reguliere competitie, waardoor de club werd ingedeeld in de degradatiepoule. Daarin presteert Aarhus GF naar behoren, mede dankzij een uitblinkende Sana. In drie wedstrijden maakte de 28-jarige buitenspeler vier doelpunten, waaronder dit doelpunt vrijdagavond tegen FC Helsingør. Het doelpunt is op 00:51 te zien.

Het leek er lange tijd niet naar dat Sana zijn goede vorm weer zou hervinden. Na zijn periode bij Ajax vertrok hij naar het Zweedse Malmö FF, waar hij vooral als invaller werd gebruikt. In de veertig wedstrijden die hij voor de topclub speelde, maakte Sana één doelpunt. Niet in het veld, maar langs de lijn baarde Sana opzien. In de uitwedstrijd bij IFK Göteborg ontplofte er vuurwerk in zijn buurt, waarna hij hij een cornervlag in het publiek gooide.

Hervonden bij Aarhus GF
Laagvlieger Aarhus GF durfde het afgelopen zomer aan met Sana en dat bleek een gouden zet. De buitenspeler heeft eindelijk weer een vaste basisplaats het hele seizoen, wat voor laatst was bij Jong Ajax in de Jupiler League in het seizoen 2013/2014. Alle 25 reguliere competitiewedstrijden kwam hij dit seizoen in actie, waarvan 24 als basisspeler.

Sana betaalt het vertrouwen van trainer David Nielsen uit met goals en assists. In de reguliere competitie was hij met drie doelpunten en vier assists de Most Valuable Player van zijn ploeg, in de degradatiecompetitie is hij dat zelfs van alle spelers dankzij zijn vier doelpunten. Sana is de hoop van Aarhus GF in de strijd tegen degradatie.


Verdediger Kees Luijckx jaagt ook op de topscorerstitel bij zijn Deense club SønderjyskE.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner