15.04.2018 10:40

Uitblinker Memphis evenaart PSV-tijd in Lyon

De vorm die Memphis Depay bij PSV liet zien, was na zijn transfer lange tijd ver te zoeken. Maar bij Olympique Lyon is hij de laatste weken in bloedvorm en evenaart hij zelfs zijn beste reeks van de Eredivisie.

In de sterk aangeschreven Franse Ligue 1 kwam Memphis de laatste vier wedstrijden met doelpunten op het wedstrijdformulier. Als linksbuiten van Olympique Lyon maakte hij vijf doelpunten en gaf hij ook nog vijf assists. Een ongekende productie, die Memphis zelfs in zijn uitblinkende jaren in de Eredivisie niet wist te overtreffen.

De beste serie van wedstrijden waarin hij achtereenvolgend doelpunten maakte, stamt uit zijn laatste seizoen bij PSV. In een reeks tegen SC Cambuur, Willem II, NAC Breda en FC Utrecht scoorde hij ook vier wedstrijden op rij, maar was de productie veel lager. Waar de huidige reek sop tien doelpunten/assists staat, bleef hij in 2015 steken op enkel vijf doelpunten.

De flitsende Memphis is dankzij zijn deze laatste wedstrijden in een klap flink gestegen op de MVP-ranking van de Ligue 1. De teller staat op 25 punten, waarmee hij op de vierde plaats staat. Alleen Florian Thauvin (26, Olympique Marseille), Edinson Cavani (30, Paris Saint-Germain) en Neymar (35, Paris Saint-Germain) hebben meer doelpunten/assists achter hun naam staan.

Volgend weekend vervolgt Memphis zijn doelpuntenjacht als hij met Olympique Lyon aantreedt tegen Dijon FCO. De laatste wedstrijd van de nog lopende reeks was tegen Amiens SC (3-0), waarin Memphis een doelpunt en een assist had. Bekijk hier de beelden:


Klik hier of op de afbeelding voor de prestaties van de Nederlanders in het buitenland.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner