15.04.2018 21:01

Deze spelers maakten de meeste minuten bij PSV

PSV werd zondagmiddag kampioen van Nederland na de 3-0 zege op achtervolger Ajax. De Eindhovenaren pakten de titel al na 31 wedstrijden, waarin trainer Philip Cocu een beroep deed op 26 spelers.

Voor sommigen is het aandeel in het kampioenschap heel klein, zoals voor Adam Maher en Cody Gakpo, die nog geen volle minuut op het veld stonden. Doelman Eloy Room speelde maar één officiële minuut mee, maar wel in de kampioenswedstrijd. Vlak voor tijd verving hij Jeroen Zoet, die juist de meeste minuten maakte.

De sluitpost van PSV stond alle 31 wedstrijden in de basis en speelde 2789 minuten, één minuut minder dan het maximale aantal wat hij op het veld kon staan. Ook Nicolas Isimat-Mirin had in alle wedstrijden een basisplaats, maar bij zijn ene wisselbeurt werd de verdediger nét wat eerder naar de kant gehaald dan Zoet. Isimat-Mirin miste maar drie minuten en speelde 2787 minuten.

De vaste kern van het elftal van Cocu bestaat uit Zoet, Isimat-Mirin, Jorrit Hendrix, Santiago Arias, Joshua Brenet, Daniel Schwaab, Marco van Ginkel, Hirving Lozano en Luuk de Jong. Deze negen spelers stonden allen meer dan 2000 minuten op het veld. Steven Bergwijn en Bart Ramselaar maken het elftal compleet, maar zij tikken de 2000 minuten net niet aan.

Bekijk hier de gehele lijst met speelminuten van de PSV'ers,


Klik hier of op de afbeeldingen voor kampioenstatistieken van PSV.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner