16.04.2018 12:13

Van Persie dodelijk effectief voor Feyenoord

Robin van Persie speelde sinds zijn terugkeer naar Rotterdam lang niet alles in het shirt van Feyenoord, maar was in de momenten dat hij binnen de lijnen stond uiterst belangrijk voor zijn ploeg. Hij schoot zeven keer op doel, wat zes keer een treffer opleverde.

Van Persie schoot in het met 3-1 gewonnen thuisduel met FC Utrecht dit weekend de 2-1 tegen de touwen na een dieptebal van ploeggenoot Sven van Beek. Het betekende zijn zesde treffer dit seizoen in Rotterdamse dienst. Vijf van die goals maakte hij in zijn laatste zeven competitiewedstrijden. Ook in de halve finale tegen Willem II (3-0 overwinning) was hij trefzeker.

Voor het maken van die zes doelpunten schoot hij slechts zeven keer op doel. Alleen in de wedstrijd tegen FC Twente, die Feyenoord met invaller Van Persie met 1-3 won, werd zijn inzet door Twente-doelman Joël Drommel gekeerd. Alle andere pogingen tussen de palen leverden een treffer op. Het betekent zelfs dat de all-time topscorer van het Nederlands elftal op Tonny Vilhena na Feyenoords clubtopscorer is na de winterstop.

Doelpuntenmakers Feyenoord na winterstop

• Tonny Vilhena (zeven treffers)
  • Robin van Persie (zes)
  • Steven Berghuis en Jens Toornstra (vier)
  • Nicolai Jørgensen en Jean-Paul Boëtius (drie)

Fitheid
Het kritiekpunt op de 34-jarige spits is zijn fitheid. Van de 1350 minuten die hij in totaal in actie had kunnen komen, speelde hij 358 minuten. Nul keer maakte hij de negentig minuten vol. Hij begon van de vijftien wedstrijden weliswaar vier keer in de basis, maar werd door coach Giovanni van Bronckhorst steeds vroegtijdig naar de kant gehaald. Zeven keer kwam de routinier als invaller binnen de lijnen. Met één goal per 58 minuten heeft Van Bronckhorst echter een ware goalgetter achter de hand.