17.04.2018 13:15

Uniek: Oranje verovert de koppositie UEFA ranglijst

De OranjeLeeuwinnen hebben de Engelse vrouwen van de troon gestoten op de UEFA ranglijst. Dat komt mede door de zeer knappe recente prestaties in de kwalificatiepoule voor het Wereldkampioenschap in 2019.

De huidige lichting van Sarina Wiegman geniet een primeur met de koppositie. Het is namelijk voor de eerste keer in de geschiedenis van het Nederlands elftal voor vrouwen dat de ploeg de eerste plaats bezet op de UEFA ranglijst. Noord-Ierland en Ierland werden met ruime cijfers aan de kant gezet door de OranjeLeeuwinnen. In het Philips Stadion gaf de ploeg een pak slaag aan de Noord-Ierse vrouwen: 7-0. Op bezoek bij Ierland eindigde het in 0-2. 

Op de website van Ons Oranje staat uitgelegd hoe de UEFA ranglijst wordt opgebouwd: "Om de ranking te bepalen tellen de prestaties in de kwalificatie voor het WK 2015 en tijdens dat WK voor 20 procent mee. De EK-cyclus voor 2017 is voor 40 procent bepalend net als de kwalificatie voor het WK 2019. Op de FIFA-lijst staat Nederland momenteel op de zevende plaats. De laatste twee resultaten in de WK-kwalificatiereeks zijn daarin nog niet opgenomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner