18.04.2018 11:30

Enorme stunt in Franse beker: derdeklasser finalist

In Nederland wordt soms geklaagd dat de topclubs de beker niet serieus nemen, maar in Frankrijk lijkt dat helemaal het geval. In de Coupe de France heeft Les Herbiers VF de halve finale gewonnen en dus finalist is. Een bijzondere prestatie, daar die ploeg uitkomt op het derde niveau in Frankrijk. Pas voor de derde keer in de geschiedenis van het bekertoernooi staat een derdeklasser in de finale.

Tegenstander in de halve finale van de nummer tien van de Ligue National was FC Chambly, eveneens uitkomend op het derde niveau van Frankrijk. Omdat het nietige stadion Stade Massabielle van Les Hierbiers een onderkomen is voor slechts vijfduizend toeschouwers, week het uit naar het stadion van Nantes. In totaal kwamen er 34.653 fans naar het duel toe, wat een record betekende. Nooit eerder waren zoveel toeschouwers aanwezig bij een wedstrijd tussen twee ploegen van het derde Franse niveau. De thuisploeg schotelde haar fans een fraai duel voor, welke met 2-0 werd gewonnen door treffers van Florian David en Ambroise Gboho.

Tweede beker van Frankrijk
Mogelijk nemen de Franse topclubs het toernooi niet heel serieus, omdat de Coupe de France na de Coupe de la Ligue het tweede bekertoernooi is in Franrijk. Aangezien die eerste in het drukke programma na de winterstop wordt gespeeld, verschijnen topclubs regelmatig op het veld met hun tweede of derde keuze. Desalniettemin een ongelooflijk knappe prestatie van Les Herbiers, dat eerder al AJ Auxerre en RC Lens had uitgeschakeld. In de finale staat het tegenover de winnaar van SM Caen - Paris Saint-Germain. Voor de Parijzenaars kan het de vierde trofee van het seizoen worden. Alleen in de Champions League is het al uitgeschakeld. 

Prijzenkast PSG in 2017/2018:


Klik hier of onderstaande afbeelding om alle Europese landskampioenen te bekijken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner