22.04.2018 22:52

VIDEO: Napoli gooit in slotminuut titelstrijd open

De titelstrijd in de Italiaanse Serie A is weer helemaal in leven. Juventus kon tegen achtervolger SSC Napoli de genadeklap uitdelen, maar juist de bezoekers gingen er met de zege vandoor: 0-1.

De voorsprong van Juventus bedroeg vier punten op Napoli en dat gat is nu geslonken tot één punt. De Oude Dame hoopte de voorsprong naar zeven punten uit te breiden, waarmee de zevende opeenvolgende Scudetto bijna niet meer kon worden misgelopen. Maar het liep helemaal anders. Kalidou Koulibaly kopte in de negentigste minuut raak uit een hoekschop van José Callejón, waardoor de bezoekers uit Napels wonnen.

De titelstrijd ligt weer helemaal open. Bij winst van Juventus was het gat zeven punten en was het praktisch wel gedaan. De voorsprong is echter nog maar één punt, met nog vier hele spannende speelronden te gaan. Het resterende programma van de twee titelkandidaten:

  • Juventus: Inter (u), Bologna FC (t), AS Roma (u), Hellas Verona (t)
  • Napoli: ACF Fiorentina (u), Torino FC (t), Sampdoria (u), FC Crotone (t)

Op papier heeft koploper Juventus het zwaarste programma. Napoli ruikt bloed en hoopt op de eerste titel sinds 1990, toen Diego Maradona de ploeg naar de titel leidde. Juventus heeft al geschiedenis geschreven met zes kampioenschappen op rij - dat presteerde een Italiaanse ploeg nooit eerder - maar zou met een zevende titel het record verstevigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner