23.04.2018 13:45

Recordinternational Sneijder krijgt afscheidswedstrijd

Wesley Sneijder, recordinternational van het Nederlands elftal, krijgt een afscheidswedstrijd bij Oranje. Dat maakte de KNVB via de eigen kanalen bekend. Het duel zal plaatsvinden op 6 september van dit jaar, waarin Peru als tegenstander zal fungeren.

"Het zal niet zomaar een friendly zijn; het wordt de wedstrijd waarin Sneijder wordt uitgeluid als international, wordt bedankt voor zijn bewezen diensten, nog één keer als speler van Oranje in een volle Arena", laat de KNVB weten. Sneijder speelde tot op heden 133 keer in het shirt van het Nederlands elftal.

Eind 2017 kwam Sneijder voor de laatste keer in actie namens het Nederlands elftal. Bondscoach Dick Advocaat bracht de creatieve middenvelder na 62 minuten binnen de lijnen tegen Roemenië in het Arena Națională (Boekarest). Met de oud-speler van onder meer Ajax binnen de lijnen scoorde spits Luuk de Jong de laatste treffer van het duel: 0-3. Na een gesprek met de huidige bondscoach, Ronald Koeman, zette Sneijder een punt achter zijn loopbaan als international. 

De tweebenige speler hoopte altijd op een afscheidswedstrijd bij Oranje en ziet die droom nu ingewilligd worden. "Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen. Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational. Zoals Arjen Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is", zei hij destijds. 

Tijdens Nederland-Luxemburg schreef Sneijder interland nummer 131 bij. Daarmee pakte hij het record af van voormalig doelman Edwin van der Sar. De voormalige doelman bleef steken op 130 interlands. Sneijder heeft er iets meer dan 14 jaar over gedaan om tot dit indrukwekkende aantal te komen. Op 30 april 2004 debuteerde hij onder Dick Advocaat en onder diezelfde bondscoach speelde Sneijder ook zijn jubileumwedstrijd.

Recordinternationals Oranje:

  1. Wesley Sneijder - 131 interlands
  2. Edwin van der Sar - 130 interlands
  3. Frank de Boer - 112 interlands
  4. Rafael van der Vaart - 109 interlands
  5. Giovanni van Bronckhorst - 106 interlands

"'Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren. Dit is het afscheid zoals ik het droomde, vergelijkbaar met zoals Lukas Podolski dat bij de Duitsers deed. Gewoon: afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is. Ik kan haast niet wachten tot 6 september. Ik had dit eerlijk gezegd wel een beetje verwacht. Dit wilde zowel de KNVB als ikzelf heel graag. Nou, dan komt het er meestal wel van. En je ziet dat het gebeurt. Ik ben er de KNVB oprecht dankbaar voor. Een mooier afscheid kan niet", laat een blije Sneijder zelf weten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner