24.04.2018 14:15

De Vrij tweede meest scorende verdediger topcompetities

Tegen Sampdoria scoorde Stefan de Vrij alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen in de Serie A. Daarmee is hij op FC Schalke 04-verdediger Naldo na de meest scorende verdediger van de vijf grootste Europese competities.

Van de zes doelpunten maakte De Vrij er vier met zijn hoofd, terwijl er twee totstandkwamen met zijn rechtervoet. Marcos Alonso, vleugelverdediger bij Chelsea FC, maakte dit seizoen eveneens zes doelpunten. De Spaanse linksback maakte echter nog maar één treffer met zijn hoofd, viermaal scoorde hij met links en één keer met zijn rechtervoet. SSC Napoli's Kalidou Koulibaly, tegen Juventus nog ongelooflijk belangrijk met zijn koptreffer (video), en Nacho Monreal van Arsenal FC zijn de overige twee verdedigers die dit seizoen vijf of meer doelpunten maakten. 

Verdedigers met de meeste doelpunten in Europese topcompetities:

  1. Naldo (Schalke) - 7 doelpunten
  2. Alonso (Chelsea), De Vrij (Lazio) - 6 doelpunten
  3. Monreal (Arsenal), Koulibaly (Napoli) - 5 doelpunten

Het doelpuntrijke seizoen van De Vrij staat in schril contrast met zijn voorgaande seizoenen bij de Romeinse club. De mandekker kwam in de zomer van 2014 over van Feyenoord en vond in zijn eerste twee seizoenen geen enkele keer het net, al speelde hij zijn tweede seizoen nauwelijks in verband met een slopende blessure. Vorig seizoen kwam hij tot twee treffers. In totaal speelde De Vrij tot op heden 91 wedstrijden in de Italiaanse competitie. 

Transfervrij
Het contract van De Vrij loopt na dit seizoen af en dus kan de mandekker transfervrij van club wisselen. De afgelopen seizoenen werd hij in verband gebracht met Manchester United, maar die geruchten zijn inmiddels verwaterd. Momenteel lijkt competitiegenoot Inter de grootste kans te maken op de handtekening van De Vrij. Bij Inter moet hij de eveneens veelscorende Milan Škriniar opvolgen. De Slowaakse verdediger wordt door vrijwel de hele Europese top begeerd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner