28.04.2018 10:41

De 10 spelers met de meeste wedstrijden dit seizoen

Sommige spelers klagen dat er te veel wedstrijden op het programma staan, maar onderstaande spelers hebben echt recht van spreken. Zij speelden de meeste wedstrijden dit seizoen, voor club en land.

1. James Forrest - 58
Er zijn maar weinig wedstrijden geweest dat Forrest niet op het veld stond voor Celtic. De middenvelder begon heel vroeg in het seizoen met de Champions League-kwalificaties en speelde dit seizoen al 53 wedstrijden voor zijn club. De 26-jarige Forrest is ook international voor Schotland, waar hij nog vijf wedstrijden meedeed.

2. Willian - 58
Het lange seizoen van Willian is voorlopig nog niet voorbij. De speler van Chelsea mag zich gaan opmaken voor een WK met Brazilië. Dat doet Willian met nu al 58 wedstrijden in de benen, maar daar zullen er ongetwijfeld nog een paar bijkomen. Op basis van speelminuten (3402 voor Willian) gaat Forrest aan kop (4035 voor Forrest).

3. Rui Patrício - 57
De Portugese doelman kwam al in zes verschillende competities uit met zijn club Sporting CP, waar hij in al die wedstrijden de vaste keus was onder de lat. Bij de nationale ploeg was hij ook de eerste keeper, Patrício won nog het EK in 2016. Inmiddels is er met Olympique Lyon-doelman Anthony Lopes een serieuze concurrent bij, waardoor zijn interlandtotaal dit seizoen bleef steken op vijf wedstrijden.

4. Ivan Rakitić - 57
Waar Rakitić ook komt, hij heeft altijd binnen de kortste keren een vaste basisplaats. Zijn carrière ging van FC Basel, Schalke 04 en Sevilla FC in een stijgende lijn naar FC Barcelona, waar hij weer een vaste waarde is op het middenveld. Ook bij de Kroatische nationale ploeg doet Rakitić veelvuldig mee, hij speelde dit seizoen zeven interlands.

5. Heung-min Son - 57
Son is de grote trots van Zuid-Korea in het internationale voetbal. Bij wedstrijden van Tottenham Hotspur zijn geregeld Zuid-Koreaanse vlaggen te zien, dankzij de sterke optredens van Son. Hij speelde dit seizoen al 49 clubwedstrijden en ook nog acht wedstrijden voor de nationale ploeg.

6. Saúl Ñíguez - 57
De Spanjaard is vaste waarde bij Atlético Madrid en speelde al 51 wedstrijden onder trainer Diego Simeone. Die goede prestaties worden ook bij het nationale elftal opgemerkt. De 23-jarige middenvelder werd dit seizoen al geregeld opgeroepen voor Spanje, waardoor Saúl zijn interlandtotaal van drie naar negen heeft opgekrikt.

7. Bernardo Silva - 57
In het eerste seizoen van Silva bij Manchester City is hij de favoriete wissel van manager Pep Guardiola. De Braziliaan tikt zijn hoge aantal wedstrijden vooral aan dankzij invalbeurten. Voor zijn club kwam hij vijftig wedstrijden in actie, waarvan de helft als invaller. Met Portugal speelde hij ook nog zeven interlands dit seizoen.

8. Kieran Tierney - 56
De linksback is de jongste speler in dit rijtje. Tierney is pas twintig jaar, maar speelde al 51 wedstrijden voor Celtic en ook nog eens vijf interlands met Schotland. Tierney debuteerde in 2015 op zeventienjarige leeftijd en heeft zich op jonge leeftijd al onmisbaar gemaakt bij Celtic.

9. Bruno Fernandes - 56
Na Bas Dost (26 doelpunten) volgt er een groot gat op de topscorerslijst van Sporting CP. Op de tweede plaats komt vervolgens Fernandes met negen doelpunten. De aanvallende middenvelder speelde 52 wedstrijden voor Sporting en ook nog vier interlands met Portugal.

10. Kevin de Bruyne - 56
Manchester City-manager Pep Guardiola ziet in De Bruyne zijn beste speler en doet dan ook heel vaak een beroep op de creatieve middenvelder. De Bruyne gaf de meeste assists van de Premier League (vijftien) en had een heel groot aandeel in het kampioenschap. De spelmaker stond uiteraard ook veelvuldig op het veld voor de Belgische nationale ploeg, hij speelde zeven interlands.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner