28.04.2018 18:55

VIDEO: Lyon breekt record met dank aan Memphis

De aanvalslinie van Olympique Lyon kent een uitstekend seizoen. De laatste weken is één man echter de absolute uitblinker: Memphis Depay. Mede dankzij de Nederlander heeft Olympique Lyon het doelpuntenrecord gebroken.

Het aantal gemaakte doelpunten staat na de zege op FC Nantes (2-0) al op 79. Het was Memphis die de score opende en het recorddoelpunt maakte. Nog nooit maakte Olympique Lyon in één seizoen meer dan 78 goals. Door een treffer van Bertrand Traoré, op aangeven van Memphis, werd het record alvast wat extra glans gegeven.

Olympique Lyon heeft dit seizoen al vier spelers die meer dan tien treffers maakten. Mariano is met achttien doelpunten clubtopscorer, gevolgd door Nabil Fekir (zeventien) en Memphis (zestien). Ook oud-Eredivisionist Traoré doet het uitstekend voorin bij Olympique Lyon, hij maakte al elf doelpunten.

Dé man in vorm is Memphis. De buitenspeler scoorde tegen Nantes al voor de zesde opeenvolgende wedstrijd en hij gaf een assist. In die zes wedstrijden bereidde Memphis zes doelpunten voor en kwam hij zeven keer zelf op het scorebord. Bekijk hier het doelpunt van Memphis en zijn assist op doelpuntenmaker Traoré:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner