29.04.2018 12:28

BSC Young Boys doorbreekt hegemonie van Basel

De kampioen van Zwitserland is dit jaar geen FC Basel, dat de laatste acht seizoenen kampioen werd. BSC Young Boys doorbrak zaterdagavond met grote overmacht de hegemonie van de recordkampioen.

In de thuiswedstrijd tegen FC Luzern kon BSC Young Boys zich tot kampioen kronen, wat met hangen en wurgen gebeurde. De bezoekers kwamen vlak na rust op 0-1, maar via Guillaume Hoarau werd het al snel gelijk. Tien minuten voor tijd miste FC Luzern nog een strafschop op de 1-2 en die misser kwam ze duur te staan. Jean Pierre Nsamé schoot een minuut voor tijd BSC Young Boys naar het kampioenschap. De vooractie kwam van Miralem Sulejmani, die de bal goed voor het doel legde.

Belangrijk aandeel Sulejmani
Ook in de kampioenswedstrijd was Sulejmani belangrijk. Zijn dribbel en voorzet vanaf de linkerkant leidde het winnende doelpunt in. De oud-Eredivisionist heeft een hele belangrijke stempel gedrukt op het geweldige seizoen van BSC Young Boys. Hij was dit seizoen al goed voor elf doelpunten en acht assists, wat hem een derde plaats oplevert op de MVP-ranking. De 29-jarige Serviër is herboren in Zwitserland.

Kampioenschap met grote overmacht
Waar FC Basel jaar in jaar uit de Zwitserse titel won, is het dit jaar heel anders. Die ploeg kwam niet eens in de buurt van titelprolongatie. BSC Young Boys heeft het hele seizoen boven FC Basel gestaan op de ranglijst en de voorsprong groeide met de week. Er zijn nog vier speelronden te gaan, maar BSC Young Boys heeft al de beker in ontvangst mogen nemen.

Ook Lucas Andersen is herboren in Zwitserland: klik hier of op de afbeelding.