30.04.2018 12:15

Messi voorbij Salah als nummer één Gouden Schoen

FC Barcelona kroonde zich zondagavond tot kampioen van de Primera División door in Razior te winnen van het Deportivo La Coruña van Clarence Seedorf. Grote man aan de kant van Barça was uiteraard Lionel Messi.

De kleine dribbelaar scoorde de 0-2 na een kleine veertig minuten nadat Coutinho de openingstreffer had gemaakt. Hoewel Deportivo La Coruña vervolgens nog terugkwam op gelijke hoogte, zorgde Messi ervoor dat zijn ploeg alsnog met de zege aan de haal ging door een hattrick te maken. FC Barcelona won zodoende met 2-4, waardoor Deportivo La Coruña degradeerde.

Met zijn drie treffers tilde Messi zijn doelpuntentotaal naar 32 goals in de Spaanse competitie, waarmee hij topscorer is. Daarmee passeerde hij ook Mohamed Salah, met 31 doelpunten aanvoerder van de topscorerslijst van de Premier League, op de ranglijst van de Gouden Schoen*. 

Top vijf in de strijd om de Gouden Schoen

  1. Messi: 32 doelpunten - factor 2,0 - 64 punten
  2. Salah: 31 doelpunten - factor 2,0 - 62 punten
  3. Immobile: 29 doelpunten - factor 2,0 - 58 punten
  4. Lewandowski: 28 doelpunten - factor 2,0 - 56 punten
  5. Cavani, Icardi: 27 doelpunten - factor 2,0 - 54 punten

* Met een speciaal puntensysteem wordt de topscorer van Europa bepaald. De winnaar daarvan wint de Gouden Schoen aan het einde van het seizoen. Zo worden de doelpunten van spelers uit de vijf grootste competities vermenigvuldigd met factor twee.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner