30.04.2018 13:15

Geprezen Pieters houdt Salah wél van scoren af

Toen Erik Pieters zaterdag op het opstellingsformulier als linksback werd gezet door Stoke City-manager Paul Lambert, wist hij dat doelpuntenmachine Mohamed Salah zijn directe tegenstander zou worden.

Een pittige opgave voor de potige verdediger, want Salah had sinds de jaarwisseling al 21 keer gescoord in twintig wedstrijden. Toch eindigde Liverpool FC - Stoke City in 0-0, waardoor Pieters de levensgevaarlijke Egyptenaar van scoren hield. In 2018 waren dat nog maar drie andere directe tegenstanders gelukt. Opvallend is dat wanneer Salah niet scoort, in totaal vier duels dus, dat Liverpool zelf ook maar tot één treffer kwam.

Directe tegenstanders in 2018 waartegen Salah niet tot scoren kwam:

  • Diogo Dalot (FC Porto): 0-0
  • Martin Olsson (Swansea): 1-0
  • Ashley Young (Man Utd): 2-1
  • Erik Pieters (Stoke City): 0-0

Blijdschap
Het zorgde ervoor dat Pieters kon terugkijken op een mooi duel met Liverpool. "In het begin hadden we wat geluk dat Salah die grote kans miste, maar daarna hebben we het als team goed gedaan. Salah is dit seizoen ongelofelijk goed en mijn enige taak was om hem in bedwang te houden. Op die ene kans in het begin van de wedstrijd na, is me dat volgens mij aardig gelukt", laat hij weten op de website van de club.

De voormalig speler van onder meer PSV is trots op zijn prestatie en geniet wekelijks van de Engelse competitie. "Ik ben echt heel blij dat ik hem onder bedwang heb kunnen houden. Dit is waarom je als speler zo graag in de Premier League speelt, je wil jezelf testen tegen de beste spelers ter wereld. Het was een goede test voor mij en volgens mij heb ik het goed gedaan." Tijdens het treffen met The Reds stonden Bruno Martins Indi, Virgil van Dijk en Georginio eveneens aan de aftrap. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner