01.05.2018 14:30

Drie clubs uit Moskou domineren de Premier Liga

Koploper van de Premier Liga Lokomotiv Moskou kent in stadsgenoten Spartak Moskou en CSKA Moskou haar naaste belagers. Daarmee wordt de complete top drie geformeerd door ploegen uit de Russische hoofdstad. De eerste club die niet uit Moskou komt is Zenit St. Petersburg. 

Die laatste club staat op zeven punten achterstand van koploper Lokomotiv en heeft respectievelijk drie en twee punten minder dan Spartak en CSKA. Het is voor de eerste keer sinds het einde van het seizoen 2005/2006 dat er drie clubs uit Moskou bovenaan de ranglijst staan. CSKA werd destijds kampioen, gevolgd door Spartak en Lokomotiv. De huidige stand is opvallend, want Zenit St. Petersburg gaf aan het begin van dit seizoen flink veel miljoenen uit aan nieuwe, vooral Argentijnse, spelers*. Lokomotiv en CSKA staan zelfs niet eens in de top vijf met de hoogste uitgaven. 

Uitgaven Russische clubs in 2017/2018:

  1. Zenit: 94,3 miljoen euro
  2. Spartak: 21, 8 miljoen euro
  3. Krasnodar: 15 miljoen euro
  4. Dinamo: 5,4 miljoen euro
  5. Rostov: 4,55 miljoen euro

Mocht de huidige stand zo blijven en Zenit St. Petersburg dus buiten de top drie eindigen, is dat voor de eerste keer sinds het seizoen 2007/2008. Sinds toen eindigde de ploeg, waar Dick Advocaat tussen 2006 en 2009 hoofdtrainer was, altijd bij de beste drie ploegen van de Russische competitie. Sterker nog, Zenit St. Petersburg was in die jaren viermaal de beste van het land, vaker dan elke andere Russische ploeg. 

Kampioenen van de Russische Premeir Liga sinds 2007:

* De transferbedragen zijn afkomstig van Transfermarkt en exclusief bonussen en variabele kosten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner