01.05.2018 21:48

Benzema jaagt na treffers op Van Nistelrooy

Karim Benzema maakte namens Real Madrid in de return van de halve finale van de Champions League de 1-1 en 2-1 tegen Bayern München. Het was voor de Franse aanvaller alweer zijn 55e treffer in het miljardenbal. 

Daarmee staat hij op een stevige vijfde positie op de ranglijst van all-time topscorers in het grootste Europese clubtoernooi. De Fransman heeft inmiddels landgenoot Thierry Henry ruimschoots achter zich gelaten, die op een zesde plaats staat met vijftig doelpunten. De eerstvolgende speler die Benzema kan evenaren, is Ruud van Nistelrooy. De voormalig spits van onder meer Real Madrid scoorde in zijn loopbaan 56 doelpunten in de Champions League en heeft dus nog maar één goal voorsprong op Benzema.  

Uiteraard is Cristiano Ronaldo de lijstaanvoerder van de all-time topscorerslijst in de Champions League. Naast de Portugees en Benzema staat er nog een speler op het veld die de top tien kan instormen, opponent Robert Lewandowski. De Poolse aanvaller scoorde tot op heden 45 doelpunten en komt bij nog één treffer op gelijke hoogte met Filippo Inzaghi en Eusébio. 

> Bekijk hier de volledige lijst met all-time topscorers in de Champions League <

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner