02.05.2018 12:00

De beste van de maand april: Ajacied David Neres

Ajax-aanvaller David Neres is verkozen tot de beste speler van de Eredivisie van de maand april. De Eredivisie verkoos José Angeliño Eredivisie talent van de maand. Het tweetal is verkozen op basis van statistieken van Opta. 

David Neres
De Braziliaanse vleugelaanvaller kende met Ajax een sterke maand, al ging men in de belangrijkste wedstrijd, het kampioensduel met PSV (3-0), hard onderuit. Desondanks verkoos de Eredivisie hem tot de beste speler van de maand april. Daarmee laat de creatieveling onder meer nummer twee Bjørn Johnsen (ADO Den Haag) en Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar) achter zich.

In oktober was Neres nog talent van de maand, maar de prijs voor beste speler nam hij nog niet eerder in ontvangst. Onder meer Steven Berghuis (2x), Santiago Arias, Steven Bergwijn, Jonas Svensson, Zakaria Labyad, Gastón Pereiro en Hirving Lozano gingen hem voor. Neres dankt zijn uitverkiezing aan zijn sterke optredens tegen Heracles (hij werd matchwinner), VVV-Venlo (twee goals en één assist) en AZ Alkmaar (één doelpunt).

Eredivisie-duels van David Neres met Ajax in de maand april:

  • FC Groningen: 2-1
  • Heracles Almelo: 1-0 (1 doelpunt)
  • PSV: 0-3
  • VVV-Venlo: 4-1 (2 doelpunten, 1 assist)
  • AZ Alkmaar: 3-0 (1 doelpunt)

José Angeliño
De vleugelverdediger heeft de prestigueze prijs voor de vierde keer in de wacht gesleept. Daarmee troeft hij zijn leeftijdsgenoten wederom af, een knappe prestatie van de NAC-speler, die dit seizoen wordt gehuurd van het steenrijke Manchester City. Naar alle waarschijnlijkheid speelt de Spanjaard aankomend weekend tegen FC Twente zijn laatste duel in het shirt van NAC. Maar misschien zien we hem volgend seizoen terug in de Eredivisie, daar Ajax en PSV geïnteresseerd zouden zijn in de linksback. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner