05.05.2018 10:54

Man United ten onder tegen alle promovendi

Manchester United ging vrijdagavond onderuit tegen Brighton & Hove Albion (1-0), wat niet voor het eerst was tegen een promovendus. De grootmacht is de enige ploeg die van alle drie de nieuwkomers in de Premier League verloor.

Newcastle United, Huddersfield Town en Brighton & Hove Albion spelen sinds dit seizoen weer in de Premier League. In het eigen stadion wisten die ploegen vervolgens te stunten met een zege op Manchester United. Newcastle United (1-0), Huddersfield (2-1) en na gisteravond ook Brighton & Hove Albion (1-0) pakten de drie punten.

Er is geen enkele Engelse club die het ook zo zwaar heeft tegen de gepromoveerde ploegen. Manager José Mourinho is tot dusverre de enige die met zijn manschappen ten onder ging tegen die drie clubs. Wel kunnen Arsenal en Watford zich nog bij The Mancunians voegen. Arsenal verloor al van Newcastle United (2-1) en Brighton & Hove Albion (2-1), maar gaat op de laatste speeldag nog op bezoek bij Huddersfield Town. Watford moet de thuiswedstrijd tegen Newcastle United nog zien door te komen om niet achter Manchester United aan te gaan.

Pröpper en Locadia spelen zich veilig
Met de overwinning op Manchester United heeft Brighton & Hove Albion zich verzekerd van volgend seizoen Premier League. Er staan nog twee wedstrijden op het programma - mooie affiches tegen Manchester City en Liverpool - maar de ploeg van Davy Pröpper en Jurgen Locadia is niet meer te achterhalen door de onderste plaatsen.

De belangrijke zege kwam tot stand door een doelpunt van Pascal Groß. Hij maakte na een klein uur spelen de enige treffer met het hoofd. Pröpper speelde opnieuw de volledige negentig minuten voor The Seagulls, Locadia bleef de gehele wedstrijd op de bank. Aan de andere zijde zat Daley Blind niet bij de wedstrijdselectie.


Klik hier of op de afbeelding voor de statistieken van de Nederlanders in het buitenland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner