05.05.2018 15:21

Topscorersrace Eredivisie kent nog zes deelnemers

Terwijl bijna iedere club in de Eredivisie uitgespeeld is, bereikt de strijd om de topscorerstitel dit weekend zijn climax. Liefst zes spelers maken nog kans op de felbegeerde prijs. Een overzicht van de kanshebbers.

Alireza Jahanbakhsh (achttien goals in 32 wedstrijden)
De aanvaller van AZ voert de topscorerslijst van de Eredivisie met achttien doelpunten aan. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle is het zaak voor de Iraanse international om zijn koppositie te behouden. In het heenduel, dat eindigde in 1-1, was Jahanbakhsh al trefzeker. De buitenspeler heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt in drie jaar AZ. In de eerste twee seizoenen maakte hij dertien doelpunten, dit seizoen staat de teller dus al op achttien.

Bjørn Johnsen (zeventien goals in 33 wedstrijden)
Ondanks dat Johnsen ieder duel in actie kwam voor ADO Den Haag, was hij dit seizoen niet onomstreden. Hij belandde zelfs op de bank, terwijl hij minuten maakte als invaller. Na de winterstop is Johnsen los: tien doelpunten in zeventien wedstrijden. Dit weekend wacht degradatiekandidaat Roda JC Kerkrade.

Hirving Lozano (zeventien goals in 28 wedstrijden)
Wat als PSV’er Lozano niet twee keer een rode kaart had gepakt? Wellicht had hij dan wel bovenaan de topscorersranglijst gestaan. De Mexicaan was met elf doelpunten in de winterstop topscorer, maar na de onderbreking stokte de productie. Drie goals in de laatste vier duels bewijzen de teruggekeerde vorm. Kan hij die lijn doortrekken richting het seizoenstoetje tegen FC Groningen?

Steven Berghuis (zestien goals in dertig wedstrijden)
Feyenoord stelde dit seizoen als titelverdediger teleur, maar Steven Berghuis was productiever dan ooit. Met zestien goals mag ook de Oranje-international blijven hopen op de individuele prijs. Dit weekend reist Feyenoord af naar Heerenveen, waar hij dit seizoen al tegen scoorde.

Fran Sol (zestien goals in 31 wedstrijden)
Willem II staat in het rechterrijtje, maar levert mogelijk toch een topscorer. Dat is in de historie van de Eredivisie pas twee keer eerder gebeurd: Leo Canjels deed het voor NAC Breda twee keer (seizoenen 1957/1958 en 1958/1959) en Bjørn Vleminckx werd in het seizoen 2010/2011 topscorer bij NEC Nijmegen.

Wout Weghorst (zestien goals in dertig wedstrijden)
De kans bestaat dat Weghorst het laatste duel van het seizoen met PEC Zwolle mist. Vorig weekend ontbrak de spits al tegen Ajax, nadat hij een harde botsing op de training had ondergaan. De spits jaagt net als ploeggenoot Jahanbakhsh op de topscorerstitel. Weghorst verbetert zich ieder profseizoen, maar waar ligt dit jaar de lat?

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner