06.05.2018 10:39

Degradant FC Twente vierde met bezoekersaantallen

FC Twente speelt zondagmiddag voorlopig de laatste wedstrijd in de Eredivisie. De Tukkers zijn al gedegradeerd, maar kunnen bij de afscheidswedstrijd wel weer rekenen op een trouw publiek. De Grolsch Veste staat vierde met toeschouwersaantallen.

De laatste wedstrijd van het seizoen speelt FC Twente in eigen huis tegen NAC Breda. In het eigen stadion passen 30.000 man en ondanks de zeer tegenvallende resultaten waren die plaatsen voor een groot deel gevuld. FC Twente trok gemiddeld 25.000 toeschouwers naar het stadion, alleen de nationale top drie deed het beter.

Het grootste stadion van Nederland ligt in Amsterdam en qua verkochte tickets is Ajax de nummer één van Nederland. Er werden gemiddeld 49.000 kaartjes verkocht per thuiswedstrijd, al was het vervolgens lang niet altijd helemaal vol in de Johan Cruijff Arena. Na Ajax volgen Feyenoord (45.000) en kampioen PSV (33.000).

Populaire hekkensluiter Excelsior
De minste toeschouwers in de Eredivisie kwamen naar SBV Excelsior, dat ook het kleinste stadion van Nederland heeft. De Kralingers draaiden een uitstekend seizoen, met de bezettingsgraad is dan ook weinig mis: 93 procent. Ook VVV-Venlo bleef onder de tienduizend toeschouwers met gemiddeld 6.800 fans in het stadion. De rest van de Eredivisie kwam gemiddeld boven de tienduizend uit.

Bekijk hier welke hoeveel fans de club naar het stadion trokken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner