06.05.2018 16:23

Ajax na zege op Excelsior beste uitploeg

Ajax boekte op bezoek bij SBV Excelsior een overwinning, waardoor het de best presterende ploeg in uitwedstrijden is. Door de benauwde zege gaat Ajax net voorbij AZ en PSV. Excelsior eindigt op een verrassende vijfde plaats.

Onder leiding van Marcel Keizer en Erik ten Hag pakte Ajax 36 punten in uitwedstrijden. AZ en PSV hebben hetzelfde puntenaantal, maar het doelsaldo van Ajax is het beste. Feyenoord pakte in de slotminuten de overwinning op bezoek bij sc Heerenveen (2-3), maar dat maakte niets meer uit voor de vierde plaats van best presterende clubs in uitwedstrijden.

Na Ajax, AZ, PSV, en Feyenoord volgt SBV Excelsior op een knappe vijfde plaats. De Kralingers hadden een uitstekend seizoen in de Eredivisie. Degradatiegevaar werd mede ontlopen door de 26 punten in uitwedstrijden. Dat zijn meer punten dan hekkensluiter FC Twente in alle wedstrijden pakte.

Onderaan de ranglijst
De minste punten in uitwedstrijden werden gepakt door FC Twente: zes. De Tukkers deden het daarmee iets slechter dan de grote concurrent in de degradatiestrijd, Sparta Rotterdam. Die ploeg pakte maar zeven punten. Heracles Almelo wisselde op de valreep nog van positie met FC Groningen.

Bekijk hier de gehele ranglijst op basis van uitwedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner