07.05.2018 15:00

Grote Nederlandse media: Jahanbakhsh de beste

Alireza Jahanbakhsh is de beste speler van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. De aanvaller van AZ Alkmaar krijgt in de spelersranking van Voetbal.com het hoogste cijfer (6,65) en laat daarmee de concurrentie achter zich.

De spelersranking is opgebouwd volgens de cijfers die De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Voetbal International gedurende dit seizoen hebben gegeven aan alle Eredivisie-spelers. Jahanbakhsh kende met AZ een geweldig seizoen, waarin hij persoonlijk verantwoordelijk was voor bijna de helft van alle treffers die de Alkmaarders maakten. De ploeg scoorde dit seizoen 72 keer, daarvan was de Iraanse aanvaller 33 keer direct betrokken met een doelpunt of assists. Het leverde hem eveneens de titel voor Most Valuable Player op. 

Jahanbakhsh topscorer én MVP, Ziyech koning van assist <

Achter Jahanbakhsh staat een ploeggenoot van de vleugelflitser, de Noorse middenvelder Fredrik Midtsjø (6,56). Tot een aantal weken geleden bezette hij de eerste plaats, maar door de sterke eindfase van de Iraniër moet hij de topscorer van de Eredivisie voor zich dulden. Het AZ-duo houdt daarmee twee spelers van PSV achter zich. Jeroen Zoet en Luuk de Jong ontvingen beiden een 6,55 van de grootste Nederlandse media. 

Ziyech buiten de top vijf
Hakim Ziyech, door velen omschreven als de beste speler van de Eredivisie, vindt zichzelf terug op de zevende plaats van de spelersranking met een 6,46. Deze positie deelt hij samen met een ploeggenoot van Jahanbakhsh: Teun Koopmeiners. Ziyech is bovendien niet de beste speler van Ajax, dat was teamgenoot Frenkie de Jong. Hij scoorde met een 6,52 net iets beter dan de Marokkaanse middenvelder, die de koning van de assist werd. Tussen De Jong, Koopmeiners en Ziyech in staat Marco van Ginkel op de zesde plaats (6,47), terwijl Ryan Thomas (6,45) en Sven van Beek (6,43) de top tien completeren. 

*De in de lijst weergegeven cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner