09.05.2018 12:49

Levante UD beleeft krankzinnige opmars in La Liga

Levante UD heeft zich op een bizarre wijze uit de degradatiezorgen gevoetbald. De Spaanse laagvlieger pakte in de afgelopen negen speelronden liefst 22 punten, wat de club over die duels zelfs koploper maakt.

De enige ploeg die het net zo goed doet als Levante in de Primera División, is Real Betis. De nummer vijf van de competitie heeft in de afgelopen negen speelronden ook achttien punten behaald. De twee ploegen houden zelfs landskampioen FC Barcelona achter zich. De Catalanen speelden wel een duel minder, maar hebben meer verliespunten.

Top vijf afgelopen negen speelronden

  1. Levante UD     9-22
  2. Real Betis        9-22
  3. FC Barcelona   8-18
  4. Real Madrid     8-17
  5. Valencia CF     9-17

Levante speelde in die periode één keer gelijk en wist zeven keer te winnen. Alleen het duel met nummer twee in de competitie Atlético Madrid ging met 3-0 verloren. De wederopstanding betekent dat Levante ook volgend seizoen uitkomt op het hoogste niveau in Spanje.

Zo aannemelijk was dat twee maanden geleden nog niet. In speelronde 27 stond de ploeg van coach Francisco López Fernández namelijk nog op de zeventiende plaats, één punt verwijderd van degradatie. Ook zag het er qua concurrentie niet rooskleurig uit. De veilige plaats zestien was tien punten verwijderd. Degradatie leek onafwendbaar.

Stand onderste regionen in speelronde 27

  • 16. Deportivo Alavés 27-31
  • 17. Levante UD 27-21
  • 18. UD Las Palmas  27-20
  • 19. Deportivo La Coruña 27-19
  • 20. Málaga CF 27-13

Een groot winstpunt ten opzichte van de eerste, minder succesvolle periode van het seizoen is de doelpuntenproductie. In 27 duels kwam Levante tot 22 doelpunten. Dat betekent een moyenne van 0,81 doelpunt per wedstrijd. Dat is omhooggeschoten: per duel scoorde Levante de afgelopen negen duels gemiddeld 1,67 keer.

Levante is inmiddels al een paar weken veilig. Het laat Málaga, Las Palmas en het Deportivo van Clarence Seedorf achter zich. Die drie clubs degraderen uit de Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner