11.05.2018 13:00

De kalender: Brugge maakt zich op voor titelduel

Door de midweekse zege van Standard Luik bij RSC Anderlecht is die eerste ploeg de voornaamste kandidaat om Club Brugge van de landstitel af te houden. Uitgerekend Standard Luik treft de ploeg van onder meer Ruud Vormer, Stefano Denswil, Jordy Clasie en Kenneth Vermeer (blessure). 

Als de ploeg uit Brugge het treffen van zondag weet te winnen, mag het zich de winnaar van de play-offs I noemen, alsmede kampioen van België. Als Standard Luik wint, wordt de laatste speelronde nog wel heel spannend, aangezien die ploeg dan nadert tot twee punten. Verder kan Juventus in Italië zich kronen tot de beste van de Serie A, als het wint of gelijkspeelt bij AS Roma. In Duitsland gaan er beslissingen vallen omtrent de degradatie. Als Hamburger SV verliest van Bor. Mönchengladbach daalt het af naar de 2. Bundesliga.

Dat zou betekenen dat de enige ploeg die ooit onafgebroken Bundesliga-club was, degradeert. Mocht de ploeg winnen, dan kan het VfL Wolfsburg van Riechedly Bazoer degraderen, mits zij onderuit gaan tegen 1. FC Köln. Kortom, genoeg affiches die er toedoen dit weekend. Dit zijn de krakers van de Europese velden dit weekend die je absoluut niet mag missen, met tussenhaakjes als het een beslissend duel is:

Zaterdag 12 mei:

  • 15.30u: 1899 Hoffenheim - Borussia Dortmund
  • 15.30u: Hamburger SV - Bor. Mönchengladbach (degradatieduel HSV)
  • 18.30u: Real Betis - Sevilla FC

Zondag 13 mei:

  • 18.00u: Standard Luik - Club Brugge KV (kampioensduel Brugge)
  • 20.45u: AS Roma - Juventus (kampioensduel Juventus)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner