12.05.2018 14:35

Clubs met trainerswissel gebruikten de meeste spelers

Bij Ajax, Sparta Rotterdam en FC Twente stonden er afgelopen seizoen drie verschillende trainers voor de groep. Elke trainer heeft zijn eigen voorkeuren voor spelers, waardoor deze clubs de meeste spelers gebruikten.

Trainers Alex Pastoor, Dolf Roks en Dick Advocaat van Sparta deden een beroep op liefst 32 verschillende spelers, het hoogste aantal van de Eredivisie. FC Twente volgt met 31 spelers, Ajax is derde met dertig spelers. Deze clubs hadden allen meerdere trainerswissels afgelopen seizoen. Die statistiek is niet iets van dit jaar. Vorig seizoen gebruikte Go Ahead Eagles de meeste spelers, ook via drie verschillende trainers. Verklaring is dat clubs die van trainer wisselen vaak zoekende zijn naar de ideale formatie.

De minste spelers gebruikte Jurgen Streppel van sc Heerenveen. De oefenmeester stelde 23 verschillende spelers op. De Friezen zijn nog in de race voor Europees voetbal, zaterdagavond is de return van de play-offs tegen FC Utrecht. Ook promovendus VVV-Venlo, dat een uitstekend seizoen zonder degradatiezorgen kende, had een redelijk vaste kern van spelers. Maurice Steijn deed een beroep op 24 verschillende spelers.

Hieronder volgt de gehele lijst met meest gebruikte spelers. Klik op de club om te zien op welke spelers een beroep werd gedaan en hoeveel minuten die maakten.


Per club de spelers die het vaakst werden gewisseld en als invaller zijn ingebracht dit Eredivisie-seizoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner