12.05.2018 17:26

Doelsaldo-sensatie in Bundesliga, klok HSV staat stil

Het doek is gevallen voor Hamburger SV. De enige ploeg die alle jaren van de Bundesliga op het hoogste niveau speelde, is gedegradeerd. De klok die bijhield hoelang HSV in de Bundesliga speelde staat stil.

HSV leek een paar weken voor het einde kansloos voor lijfsbehoud, maar een sterke reeks deed de hoop toenemen. Op de slotdag moest er gewonnen worden van Borussia Mönchengladbach, terwijl concurrent VfL Wolfsburg ook geen punten mocht pakken tegen het al gedegradeerde 1. FC Köln. Zover kwam het niet. HSV won weliswaar met 2-1, maar concurrent Wolfsburg won ook: 4-1.

Geen nieuwe ontsnapping
In 2014 en 2015 ontsnapte HSV nog op miraculeuze wijze aan degradatie via de play-offs. In 2014 werd er met Rafael van der Vaart en Heiko Westermann lijfsbehoud afgedwongen op basis van uitdoelpunten tegen SpVgg Greuther Fürth (0-0 en 1-1). Een jaar later eindigde de ploeg opnieuw zestiende en was het in de play-offs kantje boord. Een doelpunt in de allerlaatste minuut dwong verlenging af, waarin het verschil werd gemaakt tegen Karlsruher SC: 1-2. Een nieuw kunststukje lukte dit jaar niet. Het is nu toch echt over en sluiten voor HSV in de Bundesliga.

Woedende HSV-supporters staakten vlak voor tijd de wedstrijd.


Spanning om de Champions League-tickets
Een ongekend spannende strijd op doelsaldo barstte los tussen 1899 Hoffenheim, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. Voor aanvang van de laatste speelronde stond Dortmund derde, Hoffenheim vierde en Leverkusen viel net buiten de boot op de vijfde plaats. In een rechtstreeks duel tussen 1899 Hoffenheim en Borussia Dortmund konden die beide ploegen uitmaken wie zich zou kwalificeren voor de Champions League, een grote nederlaag kon anderzijds ook weer fataal worden.

Bayern Leverkusen begon als een speer tegen Hannover 96, maar hikte tegen een minimaal doelpuntenverschil aan met de concurrenten. In het slotoffensief sloeg de tegenstander nog wel toe in de counter, de 3-2 zege was te weinig voor Bayer Leverkusen. 1899 Hoffenheim won van Borussia Dortmund met 3-1, genoeg voor beide ploegen. Na een seizoen met 34 wedstrijden komen enorme Champions League-inkomsten en prestige aan op enkele doelpunten verschil.

3. 1899 Hoffenheim: 55 punten: +18 - Champions League
4. Borussia Dortmund: 55 punten: +17 - Champions League
5. Bayer Leverkusen: 55 punten: +14 - Europa League

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner