13.05.2018 17:52

VIDEO: De 5 mooiste goals van Arsenal onder Wenger

Arsène Wenger heeft na 22 jaar afscheid genomen van Arsenal. Onder zijn leiding werd er vaak oogstrelend voetbal op de mat gelegd, met heel veel doelpunten. Arsenal maakte deze top vijf van mooiste goals.

In de lijst zijn twee Nederlanders opgenomen. Robin van Persie maakte met zijn chocoladebeen een geweldige volley tegen Charlton Athletic. De huidige Feyenoorder maakte in totaal 96 doelpunten voor Arsenal, waarvan dit toch wel zijn mooiste was. Genoeg voor een vijfde plaats in de lijst.

De eerste plaats gaat naar een andere Nederlander, Dennis Bergkamp. Hij heeft zoveel indruk gemaakt in Londen, dat er voor het Emirates Stadium een standbeeld van hem staat. Het iconische doelpunt van Bergkamp tegen Newcastle United was volgens de club het mooiste doelpunt dat er onder leiding van Wenger is gemaakt.

Bekijk hier de vijf doelpunten, met hoofdrollen voor Van Persie en Bergkamp:


Slotwedstrijd in teken van Wenger
Arsenal was al zeker van de teleurstellende zesde plaats, waarmee een Champions League-ticket werd misgelopen. De laatste wedstrijd van het seizoen tegen Huddersfield Town stond dan ook volledig in het teken van het afscheid van Wenger. De Fransman sloot af met een 0-1 zege, dankzij een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner